DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Geceye İlan-ı Aşk / Sibel Akar

Kime sevdalı olduğumu sorarlar bazen. “Geceye” derim ben. Anlamıyorlar. Belki de anlamak istemiyorlar. Ama ben geceye sevdalıyım. Gündüzün dostu da sevgilisi de çoktur. Gündüzün kokusunu içine çeken çok olur. Ama gece bir farklıdır. Yapayalnız, kimsesiz ve sevgiye açtır gece. Buna rağmen hep sevgi dolu ve dertten en iyi anlayandır. Gece; gökyüzü mavisinin huzuru,  çimlerin yeşilliğindeki asalet, topraktaki koku kadar güzel, gökkuşağı kadar canlı ve güzeldir. Ama en güzeli de ne biliyor musunuz? Yalnızların en büyük dostu, dert arkadaşıdır. Herkes geceyi unutup derin bir sessizliğe girdiğinde geceyi dinle. Onla paylaş hüznünü. Göz yaşını kimseye anlatmaz mesela. Saklar içinde. Sana eşsiz güzellikte parlaklıklar sunar. Sayısız dost sunar. Hayallerinde yardımcın olur. Göz kapakların yorgun düştüğünde gözlerini örter. Hafızanın en içinde saklı olan düşünceni görmeni kolaylaştırır. Sana dinlenme bahanesiyle birbirinden güzel rüyalar yaşatır. Gündüz yaşamak isteyip de yaşayamadıklarını sana göz kapaklarının arkasından yaşatır.

Ah be Gece! Ah be gönül yaram! Bir bilsen sana olan sevdamı. Bir bilsen bu divane gönlün hasret pınarını. Seni senle yaşamak için gündüze meydan okuyorum. Gündüzün sunduğu güzellikleri yok sayıyorum. Sırf sen gariban gönlümü zengin ediyorsun diye gözümün gördüğü zenginlikleri siliyorum.

Gecem;  beni hiçbir zaman sensiz bırakma. Yorgun düşen gözlerimi kendi ellerinde ört. Öp usulca alnımdan. Okşa saçlarımı. Yeterki alma toprak kokunu benden.Alma eşsiz parıltılarını benden. Hayallerimi bir tek sende yaşıyorum can. Alma düş denizimi benden. Bırak gecem. Bırak da nefesine karışayım. Huzuruna bulanayım. Hüznünü çekme benden. Bırak da derdini birlikte yaşayalım.

Evet Gecem ben seni seviyorum. Sana sonsuz bir sevda ile bağlıyım. Kimse bilmese de seni, kimse anlamasa da ıssızlığını, duymasa da haykırışını ben hep yanındayım.

Evet dostlarım. Ben buyum. Geceye sevdalanmış bir garibim. Gelin dostlarım. Gelin sizde tanışın geceyle. Bana yar oldu ama hepinize kucak açacak kadar derin ve sevgi dolu. Geceme iyi bakın. Gecenin değerini bilerek yaşayın onu dostlar.

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 3 eseri bulunmaktadır.

Yazarın diğer yazıları