DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

En İyi İlaçtır Zaman / Ömer Hattab Saitoğlu

Bakmayın siz doktorlara, zamandan daha iyi bir ilaç var mıdır bunu söyleyin? “Hımmm” dediğinizi duyar gibi oluyorum. Düşünün ama bana da kulak verin derim. Sanırım haklıyım değil mi?  Cevap zaten üst başlıkta. Sizi bilmem ama ben öyle düşünüyorum.

Aslında farkında olmadan birçok şeyi zaten zamana bırakıyoruz. Bir ilaç kullandığımızda tesiri için yine zamana bırakıyoruz. Çünkü zamana ihtiyacımız var hem de hiç olmadığı kadar. Bazı şeyler vardır öyle hemen geçmez. Mesela bunlardan biri can sıkıntısı olabilir. Zamanın sonunda baştaki sıkıntıyı yine hissederiz ama bir farkla, etkisi biraz daha azalmıştır. Ya o etki hep aynı kalsaydı? Neyse ki bu pek mümkün görünmüyor. . . Bir diğeri olan mutluluğu ele alalım. Onunda yine geçici bir etkisi var. Etki aslında hep var yalnızca ona duyulan ihtiyaç sürekli eksi bir ivme kazanmakta. Yani unutuyoruz zamanla, ne güzel. . .

Zamanı yavaşlatma veya hızlandırma gücünüzün olduğunu söylesem bana herhalde inanmazdınız değil mi? Hayır şaka yapmıyorum gerçekten herkesin öyle bir gücü var. Bu durum tamamen bedeninizle ilgili. Bedenden kastım beyin yani. Bir benzetme yapacak olursam, sanatsal terim olan, kendi büyülü gerçekliğinizi bile oluşturabilirsiniz. Unutmayın beyniniz sizin en büyük yardımcınız. Şimdi basit bir örnekle daha açıklayıcı anlatayım.  Sevdiğiniz bir işi yaparken zamanın oldukça hızlı aktığını hissedersiniz. Oysa gerçek zamanda bir hızlanma olmaz size bu etkiyi yapan beyninizdir. Sevmediğiniz bir işi yaparken oradaki bir saat bile bizlere gün gibi gelir. Halbuki burada da zamanda bir yavaşlama olmaz. Her insanın içinde yaşadığı zaman dilimi farklıdır. Hatta sizinle aynı sırada aynı saatte ders gören bir arkadaşınıza göre belki zaman daha hızlı veya yavaş akabilir. Beynimizi bu konuda yönlendirebilirsek zamanı bükebiliriz. Yalnız bu bükülme kendi iç dünyamızda etkili olur.  Yöntemlerini de yazmak isterdim ama kişiden kişiye göre değişiklik gösterir. Size kalmış eğer beni anladıysanız bir deneyin derim. Ne güzel değil mi kullanması ücretsiz bir ilaç… Aynı zamanda sınırı olmayan tesiri sürekli bir ilaç…

Zamana bırakın veya bırakmayı öğrenin. Geçmişe takılıp kendinizi fazla üzmeyin. Yapabileceklerinize inanın ve diğerlerini sallayın. İlacınızı almayı da ihmal etmeyin. Saatlere de takılı kalmayın. Bir Afgan atasözü der ki, “ Sizin saatleriniz olabilir ama zaman bizimdir… ”

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 5 eseri bulunmaktadır.