DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Sevginin Gücü / Hanife Barış

Bireysel, sosyal ve toplumsal yaşantımızda iletişimin en üst seviyesidir Sevgi.. Hiç bir teorik ya da bilimsel bir bilime başvurmadan direkt olarak hızlı bir şekilde geçiş sağlar. Çünkü kayıtsız- şartsız ve sorgusuz tüm benliğimizde hissederiz.. Bizi ayakta tutan tek şeydir.. Onu hisseden yaşayan, yaşatan her canlı ve İnsanoğlu bu muhteşem duygu ile sınırları aşar, olumsuzlukları ve kalıplaşmış tüm duyguları bertaraf eder.. Kendi iç dünyasını da mükemmel tat ve lezzetle hükmetmeye başlar..

İçsel ve duygusal sınırlamaları kaldırıp sonsuzluğu kanat çırpar ve bambaşka pencereden seyre dalar. Kendi iç dünyasının keşfine ve derinlere daldıkça ruhunu ve özünü bulur. Ruhunu bulmaya başlayan kişi madden var olan bedenin dışına çıkar ve kendini seyretmeye başlar..

Her tavrımızda ve duygumuzda sınır koymamız gereken durumlar vardır. Lakin SEVGİ gibi çok değerli bir duyguda sınırları aşalım; aşalım ki bu duygunun bize katmış olduğu gücü iliklerimize kadar hissedelim. İç dünyamızda yaşattığımız tüm olumsuz düşünce ve duygularımızın hayatımıza davranış olarak geçtiğini unutmayalım..

Aile, sosyal ve toplumsal tüm oluşumlarda zorlukların ve güçlüklerin üstesinden bir tek sevginin gücü ile aşılabileceğini de unutmayalım..

Sevginin gücü; ruh ve beden ilişkisini de ortaya çıkaran bir güçtür. Çünkü Ruh ne kadar sağlıklı ve doymuş olursa beden de o kadar genç ve dinç olur. Ve bu anlamda da SEVGİ sözcüğünü burada anlatmamız yetersiz kalır. Peki sadece sözcük mü?

(SEVGİ)… Yazarken ve okurken dahi büyüleyici etkisini bi düşünelim.. Açılmaz sandığımız tüm kapıların sihirli anahtarı. Yüreği ile gelen boş dönmez bu kapıdan. Mutlaka bir karşılık ve inikas bulur.

Sevgisizlik ise bir yıkım; iç dünyamızdan başlayarak dalga dalga yayılan kimyasal bir silah gibi kırıcı, yıkıcı ve yakıcı. Bu olumsuz örnekleri verirken dahi ruhta oluşan tahribatı bi düşünelim. Kısacası; yok olmak yerine var olmayı ve hissetmeyi tercih etmeliyiz. Aşımıza, işimize, ekmeğimize ve tüm yaşantımıza sevginin gücünü katalım. Tüm samimiyetimizle bu  gücü kullanmak bizim elimizde ..

SEVGİ..  Tahrip olmuş gönülleri uzman bir doktor gibi adete ameliyat eder. Hızlı bir şekilde iyileşir ve  yeniden hayata döner. Ve bundan sonra doktor hastasını çok iyi tanır, neye ihtiyacı olduğunu iyi bilir..

Gönül dağımızın buzlarını  eritmek bizim elimizde..

GÖNÜL İKLİMİ BAHAR OLAN KİŞİ, SERT RÜZGARA VE KARA KIŞA KARŞI HER DAİM ILIK ILIK GÜLÜMSER..

 

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 7 eseri bulunmaktadır.