DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Çamura, Ateşe ve Dumana Dair Yazılar – 1 / Ramazan Seydaoğlu

Siz nesiniz biliyor musunuz?

Var gibi olan varlığınız yok, görünen cisminiz serap, kafatasınızın içinde dolanan dolaplar dolusu saman aklınızla aslında siz bir hiçsiniz…

Bir dumansınız belki sadece, yanmış bir saman yığınının dumanı… Hah şu da olabilirsiniz; yanmış samanların üzerine yağmurdan medet umarak başkalaşım geçirmiş bir çamur yığınısınız. İçten içe yanan bir saman aleviniz var o çamurların içinde.

Siz ateşinizle varsınız bayım.

Sizin uğraşınız sadece ateş bayan.

Adınız, ününüz hiç önemli değil. Hangi rozete ve hangi etikete yapışmışsınız hiç önemli değil. Zira her birinizin bir kuyu ateş olduğunuzu görüyorum.

İsimleriniz çamura banmış ateşle anılıyor buradan… Ve o isimleriniz ateşle yazılıyor hayat duvarlarına. Geride bıraktığınız çamur yığınları birer fotoğraf karesi gibi duruyor ortalıkta.

Tebrik ederim hepinizi hakikaten… Buradan görüyorum ki çokça ateş biriktirmişsiniz içinizde. Ve kendinize saman saplarından oklar yapmışsınız. Okların uçlarını da bana çevirmişsiniz. Kendiniz boğulurken çamurlarınızda oklarla beni yaralamak isteyişiniz alay konusu oluyor.

O ateşle bakışlarınız hiç de iç açıcı değil. Çok iticisiniz işte. Çokça laf etmenin bir anlamı yok. Ben sizi sadece çok laf eden, çok çukur kazan olarak gördüm sadece. Her biriniz bir mezarsınız. Her biriniz bir mezar kazıcısınız. Onurunuzu, haysiyetinizi, şerefinizi welhasıl çamura dönmüş geçmişinizden ne kaldıysa kararmış ellerinizde onları gömdünüz itinayla bu mezarlara. Birbirinize o kadar da çok yakışıyorsunuz ki.

Ama şunu da bilin, çamur olmuş bedeninizin tümüyle ateş olsanız dahi cürmünüz kadar yer yakarsınız. O mezarlarınızda birbirinize sarılıp yatacaksınız koyun koyuna. Beni kendinize eşlik ettiremeyeceksiniz. Beni celbedemeyeceksiniz o mavi dumana dönmüş halinize.

Siz duman olmuşsunuz zaten.

Bu yazıyı paylaş:

2 thoughts on “Çamura, Ateşe ve Dumana Dair Yazılar – 1 / Ramazan Seydaoğlu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 91 eseri bulunmaktadır.

Yazarın diğer yazıları