DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Sevgi Nedir? / Şerife Köksal Badısaba

Sevilmek için önce sevmeyi bileceksin demiş ünlü bir düşünür ne güzel de söylemiş önce sevmek.

Ve sevgiye o kadar açıktır ki yürekler güneş ışıkları nasıl evin penceresinden dolarsa odamıza sevgi de öyle dolar gönüllerimize zamanı mekanı yoktur sevginin nereden ne zaman geleceği belli olmaz karşılama töreni yapılmaz sevgiye, kuralı yoktur yasal olarak bütün kuralları yürek koyar .

Gerçek sevgi koşulsuz bedelsiz ve şartsız olanıdır. Genelde insanlar beğeni ile sevgiyi birbirine karıştırır ama ne yazık ki beğeni ömrü kısa bir hevestir. Sevmek ise çok farklıdır zekanın izniyle gelişir ve yürekle bütünleşerek büyür.  Bozulmamış saflıkta temiz ve berrak yüreğin sesidir sevgi. Seven sevgisi için yaşar onunla var olur kendisinden önce düşünmesi gereken sadece odur yürek ona şartlanmıştır engel sınır tanımadan sever sevgi ya vardır yada yoktur ortası olmaz.

Dünyada yaşanması belkide en güzel şeydir sevgi sıcaklığı kuşatır seven yürekleri sabahları bir başka uyanır insan bir başka olur dünyanın rengi, kışlar bile bahar olur gözlerinde , gülüşlerinde bütünleşir bütün çiçekler her yer sevgi kokar, kelebekler kanat çırpınırken yüreğinde.

Ne güzeldir sabahları uyanınca günaydın diyebileceğin bir sevgi varsa yüreğinde.

Şimdi sorsanız bana sevmek mi sevilmek mi diye sevmek derim .

Bilirim ne kadar sevdiğimi.

Bilemem ne kadar sevildiğimi.

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 8 eseri bulunmaktadır.