DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Hiç Vicdanın Sızlamasın Fakat Bundan Sonra En İyisini Yapmaya Bak / Handan Karabulut

Birçok  anne, baba, nene, dede, akraba, eş, dost…. “çocuklarıma yeterince faydalı olamadım, dostlarıma faydalı olamadım ama şu mazeretlerim  vardı, ondan olmadı, olsaydı şimdi sevdiklerim çok daha iyi durumda olurdu!!!” derler.

Bu son derece yanlış bir hükümdür. Siz gerçekten birçok hata yapmış olabilirsiniz ama bu sizin sevdiklerinizin bundan olumlu mu yoksa olumsuz mu etkileneceğini gerçekten bilemezsiniz. Böyle  düşünmenizin sebebiyle çevre etkisinin  %100 etkili olduğudur. Eğer olumlu bir çevre olursa insanlar da olumlu etkilenir, olumsuz olursa olumsuz etkilenir. Bu tamamen yanlış. Neden aynı yumurta ikizi insanlar bile aynı çevrede yetiştikleri halde birbirinden çok farklı yetişiyorlar? Aynı  ailenin 3-5 çocuğu birbirlerine taban tabana zıt kişilik de gelişiyorlarsa nasıl kendinizi suçlarsınız ya da ulularsınız?

Katışıksız  Allah düşmanı (bütün bilgi ve davranışlar böyle diyor) Firavun’un sarayında Yüce Allah’ın büyük Peygamberi Musa Aleyhisselam büyüyor. Şeytani bir ortamda en Rahmani biri yetişiyor. Demek ki kişilik aşırı önemli. Her  doktora yapmış anne babanın çocuklarının da en azından ciddi akademik başarısının olması gerekirdi. Oysa ki öyle çocuklar var ki mağarada yetişmiş çocuklardan da daha kötü durumdalar. Her  şey kişiliğe  bağlı. Olumludan olumlu etkilenen insan da var, olumsuzdan olumlu etkilenen insan da var. Hem olumludan, hem olumsuzdan olumlu çıkarımlar yapan insan da var; ne yaparsan yap burnunun dikine giden/gidecek insan da var. On yaşında yüzünü olumluya dönecek insan da var, doksanında hala sapık  görüşünü sürdürecek olan da.. Üstelik doksan  sene olumlu bir çevrede yaşadığı halde; otuz, kırk, elli, altmış, yetmiş yaşında adeta hayata yeniden başlayacak insanlar da var.

Öyleyse asla GERİYE BAKMA, bundan sonra elinden gelenin en iyisini yap, asla geç kalmadın. Senin gafil, cahil, yetersiz, eli kolu bağlı olmayan kudreti sonsuz Yüce Allah vardı o insanların yanında.

Anasız, babasız, atasız yola çıkıp ne büyük başarılar elde etmiş olanları görmüyor musunuz? Asla unutma. Sen varken de, yokken de sözde yardım ederken de, etmez iken de daima Yüce Allah o kulunun yanındaydı ve yanında olacak. Sen kendi üstüne düşeni yapmaya devam et. Belirleyici  sen değilsin, olmayacaksın da. Allah senin üzerinden verir, başkalarının üzerinden verir, biraz da o nefislere bırak her şeyi.

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 5 eseri bulunmaktadır.