DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Gündem Yaratmak İsteyenler / Kamile Özdemir

Bundan bir kaç gün önce yolda yürürken önümüzden giden iki genç delikanlı birbiriyle hem şakalaşıyor hem de hızlı adımlarla yürüyüp durakta bekleyen halk yolcu otobüsüne yetişmeye çalışıyorlardı. Gençlerden biri ayakta duracak hali yok gibiydi. Diğer genç arkadaşı ise, ayakta ve yürümekte zorluk çeken arkadaşına aynen şöyle sesleniyordu:
“Kim sana bu kadar iç dedi? Sen kaç tane hap aldın oğlum? Seni bir evine yetiştireyim de başıma bela olma.” diyordu.

Işte şimdi ki gelen genç nesillerimiz bunlar. Bu gençleri uyuşturucu batağına götürenler kimler? Gençler nasıl bu hapları, esrarı ve eroini temin ediyorlar? Artık okul önlerine kadar gelip giren bu mafya örgütünü neden görmüyoruz.? Neden gözlerimiz kör gerçekleri göremiyoruz? Türkiye’de eğitimin dibe vurduğunu biliyor musunuz? Üniversiteyi bitiren gençler, kuzunun hangi hayvanın yavrusu olduğunu veya buzağının hangi hayvan yavrusu olduğunu bilmiyorsa bu kimden sorun var acaba? Verilen eğitimi eğitim değil, ya da çocuklar aile eğitimin den ve kültürün den uzak mı yetiştiriliyor? Bunların cevaplarını konuşmak gerekmez mı?

Maalesef TV programlarından konuşan ve söz hakkı verilen akademisyenler ve öğretim görevlileri yalnızca sırf konuşma olsun diyerek hem insanların zamanını almaktalar, hem de başka konulara girerek gündem yaratmaktalar. Her bir açık oturumda konuşulan 2023’te hangi parti kiminle koalisyon yapacak? Kimler hangi partiyi kuracak? Ve 2023′ te hangi parti kazanacak? Daha neler neler…

Neden gerçek yaşanan durumlar varken bunlara çare aranmıyor da hep boş şeylerle birbirimizi oyalayıp gidiyoruz. Neden çözümler konuşulmuyor? Şu anda devlet okullarında her sınıfta 55-60 öğrencinin bulunduğu ve öğretmenlerin nasıl bir eğitim verebileceğini düşünebiliyor musunuz? Bundan dolayı aileler çocuklarını yüklü bir para ile özel okullara gönderdiğini artık bilmeyen yoktur sanırım. Neden bu sorunlara çözüm aranmıyor da gündemde olmayan konular hep akademisyenler ve öğretim görevlileri tarafında konuşuluyor. Bunlara sorulmaz mı, “Siz okullarda ve üniversitelerde gençlere gündem dışı olan olayları mı anlatıyorsunuz? “Insan dünü ve yarını konuşmamalı. Önce yaşadığı günü yani bugünü konuşmalı. Çünkü geçmiş geçmişte kalmış yapabileceğin bir şey yok. Gelecekte ise her şeyin her an değişebileceği için tahminler havada kalır. Fakat bugün yapabileceğin çok şey olabilir.

Yüzbinlerce gencin bu pis uyuşturucu maddeden hayatını kaybettiğini ve ailelerin nasıl perişan olduklarını biliyorsunuz. Türkiye’de üniversite bitirmiş ne kadar insanımız işsiz dolaşıyor? Ve şu anda Diyarbakır’da günlerdir sesini yükselten yüreğindeki acıları artık içine sığdıramayan acılı analarımız var. Bunların sorunlarına çözüm aramak varken “Dün ve yarın” konuşulmaz. “Bugün” konuşulur.

Allah’a emanet olun.

 

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 1 eseri bulunmaktadır.