DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Ablasını Arayan Uygur Rushan Abbas / DergiZan

Yeryüzünde Müslümanlara yapılan zulümlerin had sayfaya ulaştığı bir dönemde maalesef etkili bir destek veremiyor ve mazlum halklara yeterli bir şekilde elimizi uzatamıyoruz.  Avrupa ülkeleri kendi aralarındaki coğrafi sınırları sadece kağıt üzerinde tutuyor, ülkeler arasında kapılar sorunsuz açıkken, Müslüman coğrafyasında sınırlara mayınlar döşeniyor, elektrikli tellerle kapatılıyor ve dahası kan ve gözyaşları seller gibi akıyor. Kudüs, Arakan, Çeçenistan, Irak, Süriye, Keşmir, Kırım ve Doğu Türkistan‘da soykırımlara varan katliamlar yaşanırken, Afrika ülkeleri de açlığa mahkum ediliyor…

Doğu Türkistan’ın Uygur bölgesinde Çin Halk Cumhuriyeti’nin yapmış olduğu zulümleri dünyaya etkili bir şekilde anlatarak duyuran Uygur Hareketi Direktörü ve insan  hakları savunucusu Rushan Abbas, bir düşünce kuruluşunda 5 Eylul 2018 tarihinde Uygur’daki toplama kampları ile ilgili konuşmuş, ardından kendisine gözdağı verilmek üzere altı gün sonra Tıp Doktoru olan ablası ve teyzesi 11 Eylül 2018 tarihinde kaçırılarak kamplara götürülüyor. Teyzesi bir müddet sonra salıverilse de ablasından henüz hiç bir haber alınamıyor.

Çok acıdır ki dünya kamuoyu ve özellikle de Müslümanlar Çin’i durdurmak için herhangi bir şey yapmıyor.

Dünya ekonomi devi olan Çin kendi içindeki katliamı yüksek dozlarda uygularken, dışarıya sempatik görünmeyi de ihmal etmiyor. Oraya davet ettiği basın mensuplarının ellerine hazırlanıp verilen soruların dışında bir şey sordurmayan ve görüntü almalarını dahi engelleyen  Çin, bir milyonun üzerindeki toplama kamplarında adeta modern çağın köleliğini mazlum Uygur halkına uyguluyor.

Uygur halkının etnik ve dini kimliklerini yok etmek için her türlü melaneti gerçekleştiren Çinin bu zulmü sadece insanları kamplara toplamakla bitmiyor. Onları asimile etmek için her aileye bir “Çinli (erkek) Kardeş” göndermeden tutun, kimliklerini unutamayanları gözaltına almalar, işkenceler ve arkası gelmeyen zülümler….

Uygur Müslümanları’na reva görülen bu muamelelere göz yuman ve olanları Çin’in kendi iç işi ve terörle mücadelesi olarak gören başta Çin yöneticilerini ve dünya liderleri ile sözde Müslüman kral ve kukla yöneticilerini de lanetliyoruz.

 

—-

ATV AVRUPA KANALI’nda Rushan Abbas ve eşinin söyleşisi: 

Rushan Abbas ile İntel4 tarafından yapılan bir söyleşi:
https://www.intell4.com/rushan-abbas-uygurlar-turk-ve-musluman-olduklari-icin-soykirimla-karsi-karsiya-haber-182580

Bu yazıyı paylaş:

One thought on “Ablasını Arayan Uygur Rushan Abbas / DergiZan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 29 eseri bulunmaktadır.

Yazarın diğer yazıları