DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Hillary Jordan – Uyandığında / Ayşe Gezer

Uyandığında kitabı bir distopya kitabıdır. İleri bir devirde insanların işlemiş olduğu suçları, onların görüntüsünden anlayacağınız bir çağ romanıdır. Olay ABD’de geçiyor ve ABD artık Hıristiyanlığın baş gösterdiği ve dinin yaygın olduğu bir ülke haline gelmiştir. Bu olayda baş karakter Hannah isimli bir kızdır. O zamanlarda işlenen suça göre insanların vücuduna enjekte edilen virüs, tepeden tırnağa sizi Renkli bir insan haline getiriyor. Hannah gayrimeşru bir ilişkiden hamile kalınca kürtaja başvuruyor. O zamanda kürtaj yasak ve cinayet olarak görülürdü.

Hannah her ne kadar gizli hareket etse de bu onun 16 yıl boyunca vücudunun kırmızı olmasına neden olmuştur. İnsanlar suçlarına göre farklı renklerde olurdu ve bunun süresi cezanın şiddetine bağlıdır. Hannah bu Renkli haliyle yaşadığı olaylar ve kurtuluşunu konu edinen bir eserdir. Kitap 305 sayfa ve okurken kesinlikle keyif alacağınız bir eser olduğunu söyleyebilirim.

Distopik tarzda okumayı severler için kesinlikle okunmalı. Bir yandan macera severler için de okunabilecek bir eser, çünkü Hannah bu renkli haliyle yaşayacağı o kadar çok olay var ki…

Eseri okurken Hannah ile birlikte bu yolculuğa çıktığımı hissettim. Kitabın PDF şeklini okudum ve kitabın akıcı olduğunu farkettiğimde kitabını aldım. Benim okuduğum kitap Yapı Kredi Yayınları 4.baskısıdır. İster kitabı alın ister PDF olarak okuyun, kitabı dayanamayıp alacağınıza eminim. Şimdiden keyifli okumalar dilerim.

Kitapla kalın.

 

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 4 eseri bulunmaktadır.