DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Dil-i Kalp / Merve Akyel

Başka sesler var içimde. Başka başka yerlere ait. Çoğu duyulmadan, kavuşulmadan üstü kapatılan. Bu dünyadan ayrılmadan kalbimin asıl sesini duymasına isteğim. Nihayetinde yine yolu sana varacak bir vuslata kavuşma arzusu bu. Günlerdir seni bekliyorum. Şu beyhude kayboluşunun sırrını hala çözemedim. Aklım hala bu kadar gelmek isterken, bir türlü gelemediğin o çetin yollarda. Sahi Neredesin? Umut etmeli mi kalbim beklemeye dair? Belki bilmediğimiz başka bir yol vardır o yolu bulur çıkıp gelirsin bir gün. Tevafuk dediğimiz yerde yeniden buluşuruz. Gözlerine hiç bitmeyecek bir hikâyenin cemresi düşer, yeniden.

Şiirlerimi kısa tutuyorum artık, daha çabuk gelmen için. Seni düşünmeyi daha sık yaparak ömrümün en güzel çağlarına anımsayacak en derin iz diye kazıyorum. Bu sessizlik ne vakit öldürecek diye beklerken, radyoda denk geldiğim şarkılardan birine istemsiz teşekkür ediyorum. Seni bana anımsatacak her şeyin önünde şüphesiz eğilebilirim. Aklım daha ne kadar seni tutmak için savaş verecek kendisiyle. Daha ne kadar yokluğuna mektuplar biriktirecek. Deli bir inat bu. Deli bir ruhla baş edemezken, deli bir ruha deli gibi tutulmak bu! Aşktan öte bir bağlılık… Bu bekleyiş ömür saatinin durmayacak çalar saati gibi. Hiç geçmeyecek ağrıları uzun nöbetlere dönüştüren bir baş ağrısı. Niçin eksilmen gereken yerde rüzgârı dallarına bile dokunamayan koca bir ağaca dönüşüyorsun? Sarıp sarmalıyorsun beni bu kadar. Hiçbir şey içimdeki büyüklüğün kadar değil, sen bile. Duyuyor musun?

Keşke daha çok tutabilseydim sözlerini aklımda. Ya da unutabilsem hepsini, hepten. Tanrı bilir ya bu ağrı insanı öldürür. Bir yanın karanlık, bir yanın dünyanın cennet gerçeği. Bir karanlık gecedir ki yüzünü sana çevirince sadece aydınlığa kavuşan. Ben o kör gece âmâ sessizlikte içimi aydınlığa çeviren bir çift buğulu göze tutulmuştum. Sonrası Canımın karasına bir avuç yara daha…

Tekrar tekrar yenilmek isteyeceğim kalbine, mağlubum. İlk defa yenilmenin büyüklüğünü yaşıyorum içimde. Kalbimi kandırıyorum ya da ustaca kandırdığın kalbine kanmak istiyorum kim bilir… Hiçbir acı senin kalbimi kırdığın acı kadar ağrı veremez bana. Bil itimat et buna! Günlerin, haftaların, ayların ve yılların bir sonu var elbet. Bu son gelmeden yeniden buldurabilecek mi kalbini bana?

Bu yazıyı paylaş:

One thought on “Dil-i Kalp / Merve Akyel

  1. Hiçbir zaman neyin tesadüf neyin tevafuk olduğunu bilememek ne kadar kötü.Kader mi gayrete aşık,gayret mi kadere mahkum hiç bilemeyeceğiz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 10 eseri bulunmaktadır.