DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Merhamet Olsun Mirasımız / Serhan Özdemir

Alışıyor gönül en sevdiği varlıkların, birden yok oluşuna. En sevdiğinin gidişini, hiç dönmeyeceğini bile bile kendi gözleriyle izliyor.

Rabbim bizlere de vermiş kudretinden bir parça kuvveti. Öyle yadsınacak bir kuvvet de değil üstelik. Öyle bir güç ve öyle bir irade ki, öleceğini, bir gün yok olup gideceğini bilerek yaşayan tek canlıyız. Herkes hepimiz bu gerçeği bilerek yaşıyoruz ama ısrarla incitmek, kırmak, aşağılamak, hor görmek, üzmek ve dahası öldürmek için kullanıyoruz bu kuvveti.

Şimdi duralım artık. Düşünün en yakın zamandan geriye doğru. Kazaya kalan en son vakit gibi ve hemen telafi edelim en son kırdığımızı, üzdüğümüzü, incittiğimizi. Niyetle başlayalım evvela, insan gibi olmaya, kul olmaya niyet edelim. Sonrası su gibi akar, aktığı yere bereket getirir duygular.

Yeter ki dokunmasını bilelim. Nasıl olduğunun bir önemi yok. Elimizle, kalbimizle, sesimizle, hareketlerimizle. Şefkati, mutluluğu, huzuru, güveni, inancı bunlardan sadece birisiyle dahi verebiliriz. Sıcak bir gülümsemeyle başlamaz mı “Hoş geldinler”

Annem yada Babam on üç  harfi yan yana sıralayıp “seni  seviyorum”  demedi. Lakin gönüllerindeki uçsuz bucaksız sevgiyle sevmeyi, sevilmeyi zerrelerime kadar zerk ettiler. Yaşayan her canlıyı sevebildiğim bu yüzdendir.

Beş yaşımdan bu yana yürürken önüme bakarım. Rahmetli Dedem’dir sebebi “oğlummm Rahmet taşır karıncalar, ezme onları. “O kadar çok büyüttüm ki içimde bu güzellikleri. Bizde, Cennetten gelenimle karınca besledik fırın dönüşlerinde. Yağmur yağdığında sokağa çıktık hemen yollardan solucanları toplayıp hayatlarını kurtarmak için. Diğer çocuklarında gördüğünde sevinebilmesi için koparmadık dalındaki çiçekleri. Yazları kuşlara su taşıdık oyuncak kovasıyla her seferde hiç yorulmadan. Kızım şimdi istenilmeden verebilmeyi öğrendi, yegane amacımı, tek mirasımı Merhameti öğrendi.

N’olursunuz herkes hepimiz dokunalım gönüllere. Sözle yazıyla şarkıyla şiirle duyguyla hareketlerle nasıl olduğunun bir önemi yok sadece merhametle dokunalım zira öleceğini bilerek yaşayan tek canlılarız.

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 2 eseri bulunmaktadır.

Yazarın diğer yazıları