DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

İnternet Kültürü Ve Çocuklarımız / Berrin Karapınar

int_1 int_3Birçoğunuzun bildiği konuyu tekrar yazmak veya okumak sıkıcı gelse de defalarca tekrar etmekte fayda var diye düşünüyorum.

Çocuklarımıza dikkat etmek zorundayız, internet kullanımı, kitap seçimi.

Ben çok dikkatliyim diye düşünebilirsiniz, düşünemediğimiz küçük yaşta eline telefon verilen çocukların hangi sitelere girdiğini veya arkadaşları arasında ne tür filmler seyrettikleridir. Siz evde interneti engelleseniz de, interneti açık olan başka bir arkadaşından yaşına uygun olmayan filmi seyredecek veya gizli olarak kitabı okuyacaktır.

Bir kitap evinde on on iki yaşlarında bir erkek ve bir kız çocuğun konuşmalarına şahit olduğum günü asla unutamıyorum.

Gördüğüm kitap grinin elli tonunun son çıkan cildi kız çocuğunun elindeydi, bunu alıyorum sözüne karşılık oğlan çocuğu filmini seyretmezsen zevk alamasın dedi. Kızın cevabı hiç kaçar mı tabi ki izledim oldu.

Bu kadar küçük yaşta çocukların okuması kesinlikle uygun olmayan içerikte kitap ve film için konuşulanlardan ben utandım.

Nasıl engellenebileceğini bilemiyorum sadece dikkat edin, çocuklarınızla ilgilenin. Yaşlarına uygun kitapları seçmelerini sağlayın.

İnternet telefonlara girdiğinden beri nasıl engellenebilir bilemediğimden böyle yazdım. anneler babalar çocuklarının telefonlarına internet açtırmasalar da bir başka çocuğun interneti açık oluyor.

Kendi aralarında bu tür kitapları veya filmleri izliyorlar. Bu yüzden aileler çocuklarıyla çok daha fazla ilgilenmeli.

Benim çocuklarımın zamanında internet olayı bu kadar yaygın olmadığından kitap seçimlerimiz yaşlarına göre olurdu şimdi durumlar çok değişik. Şu an küçük çocuklarım olsaydı ben ne yapardım düşünemiyorum bile.

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 2 eseri bulunmaktadır.

Yazarın diğer yazıları