DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Birsen İnanç – Sirenler / Gözde Karadağ

İnsan mutlulukla, huzurla beslenen bir canlıdır. Ne kadar acıya dayanma gücü olsa da yaşanılan elim hâdiseler, moral bozuklukları insanı saçma sapan bir boşluğa itebilir. İntihar gibi… Bir insan yanlıştan ancak uykudan uyandığı zaman dönebilir.

Kitabın baş kahramanı Işık, nişanlısından ayrılmış, toplumun yaşayışından, sistemin işleyişinden ve insanların umarsızlığından nefret eden, melankolik bir karakterdir. Arkadaşı ve tek dostu olan Deniz ile birlikte 7 yıldır bir kafe işletmeciliği yapmaktadırlar. Ancak yaşadığı kötü olaylar, sevgi dolu, dünyaya herzaman iyilikle bakan genç kadının yaşam enerjisini sömürmüş onu koyu bir karanlığın içine itmiştir. Boşa yaşadığını, artık dünyada olan kötü şeylerin kendisini tükettiğini düşünüp ölmeye karar verir. Kendisini ölüme hazırlar… Ancak tam intihar ettiği bir gece kendisine bir işaret gelir. Evde yalnız başına olmasına rağmen intihar ettiği gece birisi 112 acili arayıp haber verir… Gözlerini hiç ummadığı şekilde hastanede açar… Arkadaşı Deniz, Işık’ın hastanede olduğu haberini alır almaz koşarak yanına gider. Işık’ın midesini yıkayan doktor, Deniz’e bir takım sorular sorar ve ardından onu bir Psikiyatri uzmanı hekim arkadaşına yönlendirir. Ancak Işık ilk başlarda kabul etmez daha sonra görüşür lakin bir sonuç elde edemez. Ancak bu kez kendisine gelen işaret onu hayatta tutmak için tek dayanaktır.

Bu kitabı okuduktan sonra şunu sordum kendime… Ya aslında gördüğümüz herşey, hiç birşeye benzemiyorsa? Ya bildiklerimiz aslında gerçekten farklıysa?

Özel bir kitap olduğunu düşünüyorum, elinizde tuttuğunuz ya da tutacağınız kitabın… Konu içine gizlenmiş serzenişler ve esasında anlatılmak istenen daha farklı konular vardır.Anlatım tarzına gelecek olursak; Birinci tekil ağızdan anlatılmış olup, iç sesler daha ağırlıktaydı. Ancak böyle oluşu, kitabı okumuyor da sanki insan kendisiyle konuşuyormuş gibi hissettiriyor. Değişik bir maceraya atılmak isterseniz mutlaka bu kitabı okumanızı öneririm.

Yazar Birsen İnanç’a bu özel eseri bizlere kazandırdığı için kendisine şahsım adına teşekkür ederim. Yazarlık hayatı boyunca başarılarının sürekliliğini dilerim…

Selam ve Saygılarımla…

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 23 eseri bulunmaktadır.