DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Kuzucuklar / Ali Rüzgar

…İşte böyle uzar gider yollar yol olmaktan ötürü. Çoğu insan fark etmez bir adımlık olduklarını. Bir adımlık olmak ağır geliyordur belki, isteyen deneyebilir bir adımdan daha fazlasını, lakin olacak şey bir sonraki bir adımın tekrarlanmasıdır. Çok mu kafa karışıklığına yol açacak bu dediklerim? Sanmam kuzucuk, sanmam.
Boş vermek konusunda onlardan daha iyisini tanımıyorum. Takıntılılar da, öyle “löptiri pöktik” şeylere. Ben mi kimim kuzucuk?

Ben sadece yürümez uçar bir yolcuyum. Adım Baykuş, beni kötü kuş veya kötü haber getiren kuş diye yargılar ve yorumlarlar. Keşke bilselerdi bir uyarıcı olduğumu. Buraya da seni uyarmak için geldim kuzucuk. Öyle öküzün trene baktığı gibi bakma bana da, dinle.

“Olduğu gibi yazabileceğimi sanmıyorum ve yazmıyorum da gördüklerimi hakiki ya da mecâzen. Ama değinmeden de geçemeyeceğim bir kaç konuya.
“İstediğin gibi yaşa” diyen kişiler, istedikleri gibi yaşamanı isterler. Yaşarsan ölürsün unutma.

Herkesin küstüğünde, kırıldığında ya da darıldığında gideceği bir odası vardı, bense bütün bunları yaşamaya mecburdum bana ait bir oda, bir yatak, bir yastık olmadığından.

Acaba biz insanlar da yaşımız, aklımız, gücümüz, bakış açımız, mal varlığımız gibi vesairelerimiz büyüdüğü zaman koyunlaşıyor muyuz diye düşünmüyorum da değil yani.

Ha bir de şu slogan slogan arpa, buğday taşıyan yumurta düşkünü tilkiler de var tavuklara.

Çakalları da unutmadım, yardımlaşmak dedikleri şeyin aslında kendi avlarını kandırmak olmadığına kendilerini bile kandırmaları ayrı bir olay.

Şu, bütün samanı arkadaşlarına bırakan zayıf koyunun diğer koyunları besleyip sürüden ayırmak isteyen koyun postu giymiş kurt olduğu gibi misal.
Uçanlar, koşanlar, sürünenler bir de biz hepsini mahfedenler.”

Bak kuzucuk, tüm bu dediklerime solunda görmüş olduğun dağların ardında yaşlı bir yazarın bitiremediği kitabı yazarken şahit oldum. Gerçi yazar da bir insan. Benim gitmem gerek kuzucuk. Hoşça kal ve yazarın son sözlerini unutma.

“Sen hiç büyüme olur mu? Kuzu olmak koyun olmaktan iyidir.”

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 14 eseri bulunmaktadır.

Yazarın diğer yazıları