DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Boşlukta Duygular / Abdurrahman Şirinli

Alarm yok, siren sesleri de duyulmadı. Farketmiyor olabiliriz, ya da pek önemsemiyoruz. Bir kaç yıldır bu dünyada yaşıyorum, bu sebeptendir ki, bunu söylemek bana düşmez belki. Yine de okuduklarıma ve yaşadıklarıma dayanarak söylüyorum: İnsanlar arasındaki ilişkilerin çok tehlikeli bir şekil aldığı döneme giriyoruz. Teknolojinin gelişmesi, akıllı cihazlar, iletişimin kolaylaşması, genleri değiştirilmiş gıdalar… İnsanın yapısı değişiyor neredeyse. Bırakın iki asrı, elli yıl önceki insanla bu günkü insan aynı değil, farklı farklı varlıklar sanki. Yaşlı amcalar diyorlar ya: “Nerede o eski  günler”.  Tabiri caizse “Nerede o eski insanlar?” diye sormak isterim.

Sosyal medyanın kin, nefret, haset, kıskançlık gibi duygularla sizi “sosyalleştirdiğinin” farkında mısınız peki? Daha çok insanı tanımak, onlarla iletişim kurmak, yeni şeyler keşfetmek… Gerek var mı? İnsanlar kendilerini bile tanımaz oldular artık. Arkadaştan öte dost diye bir kelime vardı, hatırlıyor musunuz? Ne oldu ona? Büyükler vardı, onlara saygı duyulurdu, küçükler vardı, sevgi gösterilirdi. Değerlerimiz vardı…

Modern köleler olduğunuzu bilin artık. Düzen böyle, her zaman kazandığınızı düşünerek kaybedersiniz. Özgü olmadığınızı ve “kazandıklarınız”a sahip olmadığınızı idrak edin.

Boynunuza ilmek geçiren celladın gözlerinde merhamet aramayın, onu kendi kalplerinizde bulabilirsiniz yalnız. Sizi köleleştiren düzene boyun eğmeyen, sizi kurtarmaya çalışan insanlar var hala. Onlara düşman gözü ile bakmayın. Güvenmiyorsunuz, gülünç. Ama sevin onları. Kurtuluşa ermenin tek yolu budur, zira insan sevgi ile yaşar.

Sevin… İnsanları… Delicesine… Karşılık beklemeden…

Sizi zincirlerinizden kurtarmak işin gelenlerin ayak seslerini duyabiliyorum. Sevgilerine karşılık gözlerinizdeki nefretinizi görüyorum. Hak etmiyorsunuz, lakin gelecek nesillerin özgürlüğü için onlar yollarından dönmeyecekler. Belki bir gün..

Gözlerinizi kapamadan düşünün artık!

 

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 1 eseri bulunmaktadır.