DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

İlk Aşkıma / Seher Gelgül

 

Onsekiz yıla yakın süre önce hayatına giren kızından sana bu sözlerin her harfi…

Sen her zaman mükemmel bir baba oldun benim için. Ben de senin asi laf dinlemeyen pabuç gibi dili olan, kendi kafasının dikine hareket eden kızın oldum hep. Seni çok kırdığım da olmuştur, çok kızdırdığım da hatta kandırdığım da.. ama sen bana yine de hep iyi oldun. Bazen kızdın, bağırdın hatta küstün bile ama ben sana hiç kızmadım kırılmadım. Biliyorum ki hepsini yaparken benim iyiliğimi düşündün. Bir kızın ilk aşkı babası olurmuş ya gerçekten öyle. Sana, yerinin kimsenin alamayacağı büyüttüğüm bir aşk var içimde. Doldurulamaz ki yerin zaten kimse de sen gibi sahiplenemez ki beni. Ben hep başkalarının babasıyla kıyaslıyorum ya seni, hep kötü yanlarını buluyorum ya. Aslında iyi ki babam sensin.

Seni çok yıpratıp üzüyorum. Seni mutlu edebileceğim tek şey er-geç şu okulu bitirmem olacak. Okulu bile kendi geleceğimi düşündüğümden değil seni mutlu etmek için okuyorum inan. Çünkü seni başka mutlu edemem. Hani derler ya evlat babasının kıymetini ölünce anlarmış. Şükür ben erken anladım baba.

Baba çınarmış, kaç yaşında olursa olsun o çınara yaslanır evlat.. Bir de baban hayattaysa çocukmuşsun.. Ben de hala çocuğum baba. Hatalarımı çocukluğuma ver olur mu? Affet beni… Seni çok üzdüm. Ama bil ki senin varlığın bana hep güç verdi. Çok da akıl verdin bana. Ne diyeyim baba sağ ol her şey için.

EVLAT; cennet kokar derler ya cennet kokusu senden sindi bana baba.

Senin evladın olmaktı en büyük ayrıcalığım. Sırtım ondan gelmedi yere. Bana “Başın sıkıştığında beni çağır derdin.” ya. Başım sensizlikten başka hiçbir şeye sıkışmadı. Sensizlik çok sıkıyor beni baba.  Bu mektubumu sakla. Bir daha böyle yazamam, içimdekileri söyleyemem. En derinimde olan sana, en büyük hasretin olan kızının kalbinden geçen satırlardı bunlar.

VE SÖZLERİN BİTTİĞİ NOKTAYA GELDİM ISLAK GÖZLERİMLE… KENDİNE İYİ BAK ORALARDA…

SENİ ÇOK SEVİORUM…

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 1 eseri bulunmaktadır.