DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

“Bir Kilo Baklava Yerine Bir Kitap” / Ramazan Seydaoğlu

1962 Kahramanmaraş Afşin Topaktaş Köyü doğumlu şair Tayyib Atmaca çıkardığı son şiir kitabının tanıtım ve takdimini toplu e-postalarla yaparken; “Misafirliğe giderken bir kilo baklava yerine bir kitap götürmeyi düşünürseniz yeni çıkan Temize Çekilmez Ömür Defteri kitabım talep ettiğiniz takdirde 10 adet Kargo dahil 50TL’ye gönderilecektir” diyor.

Hakikaten kitabın artık bir şekilde hayatımıza yerleşmesi gerekir. Hem de bunu bir şekilde acil olarak yapmamız lazım. Bu anlamda yeni fikirlerin desteklenmesi ve gerçekten kitabı ve özellikle şiiri hayatımızın katmanlarına, toplumun çökmekte olan hoşgörü kolonlarının altına yerleştirip sevgiyi, dostluğu ve insanların birbirlerine olan güvenlerini tekrar tesis etmeliyiz.

Kültürel yapımızın güçlenmesiyle ülkenin refah ve kalkınmışlık düzeyi de artar. Son yıllarda ülkemizin yükselen ekonomik trendiyle birlikte kültürel atağın da devlet eliyle yapılması elzemdir. Kültürle ve sanatla uğraşan kişi-kişiler, cemiyetler, dergi toplulukları, dernekler, edebiyat ve sanat grupları/oluşumları desteklenmelidir.

Marmaray, Üçüncü Havaalanı ve Körfez ve Boğazın üzerinden geçen yeni köprüler, çıft yollar ve gündemde tutulan “Kanal İstanbul” ülkenin savunma ve silah sanayisi alanındaki sevindirici gelişmeler maalesef kültür ve sanat dünyasına yansımadı.
Uluslararası alanlarda bir sinema ve tiyatro eserimiz, bir yazarımız, şairimiz gündem oluşturacak bir yapıt sunmadı. Bunu yanı sıra bir üniversitemiz de ilmi bir çalışmayla gündeme oturmadı.

Üniversitelerimiz edebiyat ve sanat alanlarında bireyler yetiştirirken ölçeklerini yüksek tutmalı, geçmiş tarihi teorik bilgiler yerine pratik etkinliklere yer vermeli ve plan ve projelerini bunun üzerine inşa etmelidir. Sanatsal yetenekler için; üniversite giriş sınavları gibi son derece köreltici ve korkunç sınavlar yerine saha araştırmaları yapılıp yetenekli bulunanlar direk koruma ve üniversitelerin kanatları altına alınmalıdır.

Tayyip Atmaca’nın beni heyecanlandıran bu teklifine can ü gönülden katılıyor ve ilk siparişimi verirken, bu geleneğin toplumun her katmanına yerleşmesi için bir eğitimci ve sanat işçisi olarak elimden geleni yapacağım.

İlgilenen okurlarımız varsa şairimizin www.tayyibatmaca.com web sayfasından irtibata geçebilirler.

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 91 eseri bulunmaktadır.

Yazarın diğer yazıları