DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Bak Geliyor Bir Mayıs Sevgili Çocuk / Şerife Teber

Bugün senin bayramın haydi kahkahalara boğul bir kerecik göreyim sevinçlerini çocuk. Kalk bir uçurtma yap rengarenk olsun. Uçur onu masmavi göklere. Rüzgarlarla dans etsin, misafir olsun ak sakallı bulutlara. Yağmurlarında ıslansın bütün kaybolan düşlerim, yarınlara atılan adımlarım, dolsun avuç içlerime sonra damla olup aksın parmak uçlarımdan kurumuş kartlaşmış yüreklere.

Bir günde olsa göreyim gözlerindeki o hiç sönmeyen umut ışıklarını.

Uzatma ellerini bana çocuk! Yüreğim dayanmaz bakamam  henüz kabuk bağlamamış o küçücük ellerindeki yaralara . Bakma gözlerimin içine öyle! Süzülmesin o yanaklardan yaşlar. Simdi söyle bana sattığın hangi mendille sildin gözyaşlarını? Doğru ya çocuk unutmuşum o mendillerin ekmek paran olduğunu onları satarken karnını doğurabileceğini, hasta annene kardeşine ilaç alabileceğini…

Bazen yazın kavurucu sıcağında akan terin, bazen kışın ortasında donan bedenin gelir gözlerimin önüne.  Koşuşturup dururken hangi iklim anne olup sardı sarmaladı bedenini? Yeryüzünde gören gözler şahitlik etmedi mi çaresizliğine. 

Gel sesim ol haykır! Başını yumuşacık yastıklara koyup uyuyanlara. O minik ellerin pamuk toplarken uçsuz bucaksız tarlalarda, aç susuz saatlerce çalıştırıldığını anlat onlara.

Hangi fabrika size mezar olmadı? Hangi makina kollarınızı bacaklarınızı esir alıp cellatlarınız olmadı? Henüz dokuz on yaşındasın sen çocuk. Kalem tutmalı o eller ,top oynamalı o ayaklar , oynamaktan yorulmalı o küçük bedenler . Hangi yargıç seni mahkum etti böyle yaşamaya, tekrar kırılmalı o kalem mahkeme salonunda beraat’in verilsin kaybolan bütün insanlığa.

Çocuk işçiler bugün bir mayıs! Yılda bir gün size bayram verildi. Bu utanç nasıl örtülür bilemiyorum çocuk. Sen yeryüzünün en güzel süsüsün, sokak aralarında oynamalı, kahkaha seslerin dalga olup yayılmalı her bir tarafa.

ÇOCUK İŞÇİLER OLMASIN. DÜNYAMIZ DAHA GÜZEL DAHA ANLAMLI OLSUN.

Bu yazıyı paylaş:

One thought on “Bak Geliyor Bir Mayıs Sevgili Çocuk / Şerife Teber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 23 eseri bulunmaktadır.