DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Yıldızlara Uzanmak/ Şeyhmus Bozan

Bugün 14 Şubat. Sabah uyandığımda bu günün sıkıcı geçeceğini düşündüğüm sırada yüzümde tebessüm uyandıran bir haberle güne başladım. Yıldız Tilbe sevgililer gününe özel bir albüm hazırlamış. Üstelik 5 şarkıdan oluşan bu albümün hazırlanması birkaç hafta gibi kısa bir sürede tamamlanmış. Öyle birkaç haftada hazırlanmış dediğimize bakmayın, diğer sanatçıların aylarca, belki de yıllarca uğraşıp çıkardığı albümlerden farksız diyemeyeceğim çünkü onların çok ötesinde güzel bir albüm olmuş. Yıldız Tilbe gibi usta bir sanatçı için 1 günlük süre bile yeterli böyle bi’ güzelliği ortaya koymak için. Eminim geri kalan zaman dilimi de albümün hazırlanma sürecindeki aranjeler, resmi prosedürler, CD’lerin basım-dağıtımı vs. diğer detaylarla harcanmıştır. Yıldız Tilbe dedik, usta sanatçı dedik; boru değil!

Kurduğu sıradan bir cümlesi bile aklımızın sınırlarını zorlayıp bizi derin düşüncelere dalmaya zorlarken, şarkılarındaki derin sözleri, gırtlağındaki o naif lütufla birleştiği anda yüreğimizden bişeyler koparıp bizi duygusal fırtınalara sürükleyen de aynı kadın değil mi? Kelimelerin efendisi, cümle mühendisi, en önemlisi de duygu yoğunluğuyla hislerin üst notalarında diyar diyar gezip sonra da o özenli sözlerinin oklarıyla ciğerimizi hedef alan, her seferinde de bizleri yenilgiye uğratıp ruhumuzu teslim ettiğimiz bu güzel insanın şarkılarına ulaşmak için sabırsızlanıyordum. Hemen şarkılara ulaşmak için girişimde bulundum ve video paylaşım sitesi youtube üzerinden albümün ilk klibinin yayınlandığını gördüm. Şarkının adı tam da albümün amacına uygun olarak “Sevgililer Günü.” İçimdeki tatlı heyecanın verdiği sabırsızlıkla klibi izlemeye başladım hemen. Daha klibin ilk saniyelerindeki o tatlı hallerini görür görmez yüzümde hoş bi’ tebessüm oluştu. Şarkı ilerledikçe o sempatik tavırlarına bakmaya doyamadım, öyle ki ekranın içine girip Yıldız’ın o güzel yanaklarından mıncıklayıp sımsıkı sarılmayı bile istedim. Abartısız söylüyorum; şarkı bitene kadar gözlerimi ekrandan ayırmadan içimin dışımın tebessüm edişinin hazzıyla endorfinim tavan yaptı. Böyle bir his yaşamayalı epey bi’ zaman olmuştu, fırsatını buldum kaçırır mıyım? Başa sardım, tekrar tekrar izledim, vücudum endorfin komasına girene kadar devam ettim. Böyle güzel bi hissiyatı Yıldız Tilbe dışında verebilecek kaç insan daha vardır ki bu dünyada?

Yüklendiğim pozitif enerjiyle albümün diğer şarkılarını da hemen dinlemek istedim. Bir arkadaş imdadıma yetişti ve albümü hemen ulaştırdı. Ben de aynı hızla şarkıları dinlemeye başladım. Beş şarkıdan oluşan özel hediyelik albümün hepsi mi böyle birbirinden güzel olur? Şarkıların her biri ayrı bi’ lezzet. Albümün ilk şarkısındaki pozitif enerjiden sonra iki numaralı şarkı Seveceksen Sev’de mola verdim. Şarkıda “Olmadığın saatleri geri alsam, hasretini tanımasam” diyor Yıldız ve bu sözleriyle beni tam 12’den vurmayı başarıyor. Şarkı romantik bi’ slow. İçerisindeki birbirinden güzel aşk nidalarıyla hemen beni etkisi altına almayı başardı. 

Şarkıyı atlamaya elim varmazken sonraki güzelliklere de bi an önce ulaşma isteğiyle üç numaralı “E peki niye böyle” şarkısına geçtim. Bu şarkıyı Yıldız daha önce Osman İşmen’in olağanüstü mükemmel düzenlemesiyle hayranlarına hediye etmişti. Bu albümdeki versiyonu ise albümün diğer tüm şarkılarının da aranjörlüğünü üstlenen ve önceki çalışmalarının tamamını çok beğendiğim Oya Erkaya ve Serkan Ayman ikilisi. Fakat önceki versiyondaki kusursuzluktan mı yoksa kulak aşinalığından mı bilemedim, Osman İşmen versiyonu daha bi’ hoşuma gitmişti. Fakat bu hali de ayrı bi’ tarzda, ayrı bi’ hoşlukta diyelim. Şarkının sözleri ile ilgili sayfalar dolusu metin dizebilirim, öyle büyük bi’ derinlik işte. “Ayrılık” sözünün kelimelerin harften düşene kadar uzamasından şikayet eden bu güzel insanın önünde saygıyla eğilmeyi görev biliyorum kendime.

Dördüncü şarkıda tasavvufi ezgileriyle maneviyatımızı doyuran “Ruh-i Revanım” bekliyor. Yaklaşık bir ay öncesinden bir gecede şarkının sözlerini yazıp hemen stüdyoya girip okumuş, hemen ertesi gün de sevenleriyle paylaşmıştı bu güzel insan. Yıldız sen bizim Ruh-i Revanımızsın zaten; bu güzel şarkınla da revanlığımıza revanlık kattın…

Albümün ilk dört şarkısı çok hoşuma gitti fakat albümde öyle bir şarkıya denk geldim ki; Allah’ım bu nasıl güzel bi’ şarkı, bu nasıl kusursuz bi’ ruha işleyiş; kalbe dokunuş dedim. Albümde beşinci sırada olan “Bakışlarını Saldığında” şarkısından söz ediyorum. Girişte hafif tonlardan başlayan şarkı nakarata doğru ilerlerken Yıldız’ın çığlıklarıyla bütünleşen “Onu da sevgimle uğraştır Rabbim” yakarışları tüylerimde istemsiz kasılmalara neden oldu. Öyle içli bi’ yakarış ki, dinlerken boğazımda bi’ düğüm, göğsümde bi’ sancı hissettim. Hem de en hançerlisinden. Yıldız ne yaptın sen yine böyle, ne hakkın var bizi böyle dağıtmaya? Hani yırtıp atacaktın o intiharlık şarkıları? Şarkıdaki sözler bi yana Yıldız’ın içli okuyuşu öyle bir dokundu ki yüreğime, kifayetsiz duygularıma tercüman bulamıyorum.. Saat 22.07.. Altı saat olmuş albüme ulaşalı ve kulağımda hala “Onu da sevgimle uğraştır Rabbim” çığlıkları, haykırışları, yakarışları.. Böyle içli bi’ Tanrıya yakarış duymadım ben daha önce.. O yakarışlarında gizli tüm isteklerinin gerçekleşmesini dilerim. Sen bunu fazlasıyla hak ediyorsun. Yıldız Tilbe ile aynı zaman diliminde yaşıyor olmak her daim şükür sebebim olmuştur. Bu güzellikleri cömertçe bize sunduğun için ne kadar teşekkür etsek az. İyi ki varsın canım Yıldız, her daim var ol ömrümüzde e mi? 

14 Şubat 2017 

Bu yazıyı paylaş:

5 thoughts on “Yıldızlara Uzanmak/ Şeyhmus Bozan

  1. Bu yazıyı ilk okuyanlardan biri olduğum için şanslıyım, çok güzel bir yazı, tebrikler Şeyhmus hocam. Kaleminiz çok sağlam…

  2. Ağzına yüreğine sağlık Şeyhmus Hocam. Harika olmuş. Yazılarınızın devamını dört gözle bekliyoruz.

  3. yıldızı ne kadar çok sevdiğini yakinen bilenlerdenim ki gerçi yıldız da sevilmeyecek bir sanatci değil ayrıca ozelinde ne kadar yardimsever bir kisiligi olduğunu da bilince ne kadar sevgi ve saygıyı hak ettiğini görüyoruz . kalemine sağlık dostum çok guzel bir yazı olmuş dilerim başka yazılarını da okumak nasip olur inşallah saglicakla kal güzel arakadasim …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 1 eseri bulunmaktadır.