DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Yalnızlığın Nisyanı / Eylül Yasemin Erener

Unutmuşsundur bazı duyguları, bazı değerler gibi. Öylesine kaptırmışsındır ki bozuk para gibi harcanan ömürleri izlerken seni de sürükleyeceğine inanır korkarsın. Korkarsın da uzatılan elleri bir bir kırarsın. Çoğu güzelliklere kapatırsın tüm kapılarını, sana uğramayacağını düşünüp uzak durursun.

Gün gelir yorulursun ıssız günlere kendini hapseder ‘’bitsin nisyanları’’ dolar dilin. Hayat denen serüvenden yoksunlukları seyredip sende geçersin kuşanmışsındır kılıç kalkan cenk yeri sanki dünyan.

Çekip giden çekilen her şey gibi aşikâr kalırsın bazen tüm gerçek! Gerçek olmayanlara takılırsın ve yanıldığında bulamazsın örtünmüş sahtelik dolu elleri istersin yine de uzatılsın bakmak istersin ama yanılırsın, yorulup kaybolduğun da anlarsın ama ağlarsın.

Ve elersin her yeni yaşınla her bir yeni gireni çıkarırsın hayatının oyunundan, aslında sen rol vermişsindir o yol. Bulamazsın beklemek istersin de yanılırsın. Belki yok olduğunu duygularının görmek istersin ve yine anlarsın yanıldığını.

Elersin hayatına girmek isteyenleri, bazen en yakının en uzağın olurken en uzağın en yakının oluverir şaşırırsın işte o zaman anlarsın ve tutunursun.

Dayanmakta istemezsin sahte sevgilerin topluluğuna, kirletilmiş duygulardan kaçarsın.

Kaçarsın da bazen yağmura yakalanmışçasına bulur ıslatır seni ıslanmazsın yanarsın.

Dört mevsim yaşarken herkes sen içinde de ayrı mevsimler geliştirirsin yersiz acılar yüklenirsin kırılmış tüm duyguların izlerini taşıyarak üstelik

Nisyan isyan cümleleri birikir de yine yeniden tüm kapılarını kaparsın kendini saklar içine hüngür hüngür ağlarsın.

Vedalar değildir seni senden alan zira bilirsin ki her veda ölüm hariç vuslatla son bulur.

Vefasızlıktır seni acıtan kendini unutmuşluğun bağırtısı yankılanır sokağında.

Duyarsın dokunursun hissettiği tüm acılara, sonra sen bağırırsın her yer kara her yer kapalı anlarsın tüm her şeye kilit vurup sığınırsın tek seni Yaradan’a…

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 4 eseri bulunmaktadır.