DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Sevenler Hangi Ayda Gider? / Esra Sansar

Sevgi neydi?

Aşkın tanımı var mı?

İnsan neydi?

Nefret mi sevgi mi güçlü?

Birçok paradoksu içeren farklı bir bakış açısıyla sadece edebiyat dünyasından değil, mantıksal felsefi ve toplumsal birçok inişi çıkışı olan bir kitaptan bahsedeceğim bugün size…

“Kasımda Aşk Başkadır” diye  süregelen  onca duygu duruma karşın, Kenan Altun  “Sevenler Hep Kasımda Gidermiş”, dedi ve okuyucusuna  adeta  yaprak dökümünü terkedilmeyle  bu açıdan hissettiren o müthiş eseriyle   bizlere sundu.

Kültür sanat edebiyat dünyasına büyük katkıları olan sosyolog şair Kenan Altun’un beklenen şiir kitabı Nihayet piyasaya çıktı. Bakmayın şiir kitabi dediğimize aslında “Sevenler Hep Kasımda Gidermiş” isimli kitap uzun süredir okuyucuyla buluşmayı bekleyen çok kapsamlı bir eser. Okuduğunuz şiirler bazen içinize huzur veren bir şiir kitabı, bazen haykıran bir toplumsal önder, bazen bir roman okuyor hissi veren..

Gerek sosyolog kimliği  gerek STK lar gerek sosyal çalışmalar çok kültürlük gibi birçok alanda çalışmaları olan bir aktivist olan Kenan Altun Öylesine güçlü  hissettirmişti  ki yazdıklarını, bu eser tüm terk edilmişlikleri  bir kez daha gün yüzüne çıkarmış, çıkarmakla yetinmeyip  o anı tekrar tekrar yasatmış, kim  bilir   kenetlenmek, sevgi güçlüğü  kurmak belki de bu eserin  vesilesi  olur okuyucuya.

Sevginin o müthiş gücünü keşfetmiş  Kenan Altun. Okuyucuya  sevgi kapılarını  açmış, onları sevgi diyarında  alıp götürmüş o güzel duygu yollarına…

İlk kitabı olmasına karşın donanımı ve entelektüel birikimi ile adından söz ettiren Kenan Altun’a başarılar diliyorum…

 

 

Bu yazıyı paylaş:

2 thoughts on “Sevenler Hangi Ayda Gider? / Esra Sansar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 1 eseri bulunmaktadır.