DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Çocuk Psikolojisi ve İstismarı / Erdinç Tip

Sözlükte çocuk; “ bebeklik çağı ile erginlik çağı arasındaki gelişme döneminde bulunan insan.” anlamına gelir. Yani daha buluğa ermemiş, fiziki özeliklerini tamamlamamış ve rüşte ermemiş kişiler demektir. Durum böyle olunca, Yüce Allah bu yaşta olan çocuklara iman etmeyi bile zorunlu tutmamıştır… Hiç bir ibadeti yerine getirmeyi istememiş ve hiçbir günahtan sorumlu tutmamıştır. Kısacası bizim dinimiz İslam’a göre her çocuk masum ve dokunulmazdır.

Bu sebeple çocuk psikolojisini iyi bilmek ve ona göre çocuğa yön vermek gerekir. Çocuklar belli bir olgunluğa erişinceye kadar anne – baba ve yakınlarına muhtaçtırlar. Çocuklarını her türlü kötülükten korumak ailelerin en büyük görevleridir. Başta anne ve babalar olmak üzere tüm insanların çocukları koruması gerekir. Çünkü “ çocuklar bir toplumun ortak yetimleridir.” Çocukları sevmek, değer vermek ve kötü insanlardan esirgemek her yetişkin insanın görevi olmalıdır.

Çocukları dövmek, hakaret etmek, korkutmak, zor ve kötü işlerde çalıştırmak en büyük bir zulümdür. Çocukları eğitim hakkından etmek, oyun hakkından alıkoymak ve dünya kadar değerli olan gülüşünden alıkoymak da en büyük zulümdür. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimiz, bizim mirasçımız ve insan neslinin devamıdır.

Gelelim yazımızın asıl konusuna. Yani çocuk psikolojisine ve istismarına. Çocuk psikolojisinde saflık, masumluk ve gülmek vardır. Çocuk deyip geçmemek lazım. Çocuklar en küçük yaşlarda bile  her şeyi hafıza kartlarına kaydederler. Mesela dedem öldüğünde ben 4 yaşındaydım ama dedemi çok iyi hatırlarım. Hastalığını, ölümünü ve ev içindeki anılarını bilirim… Eminim ki her çocuk bu yaşları hatırlar. Dolayısıyla çocuklara küçük yaşlarda yapılan cinsel istismarlar çocukların gönül ve zihin dünyalarında büyük yaralar açmaktadır. “Çocuktur unutmuştur” denilen nice acı hatıralar çocuklar tarafından unutulmamaktadır ve büyüdükçe yaşadığı çirkin saldırıların anıları onları hayattan, insanlardan ve ümitlerinden uzaklaştırmaktadır. Bir yanları hep sönük, bir kanatları kırık olur.

Çocuklara dokunan onların minicik bedenlerinden istifade etmek isteyen zavallılar ve pedofili hastalığına yakalanmış zavallı herifler, yarın Allahın huzurunda hesap vereceğini unutmasınlar.

Lütfen çocuklarımıza ve çocuklarımızın geleceklerine dokunmayalım… Çocuklarımız bize yani büyüklerine güvensin, özgürce oyunlarını oynasın ve yüzlerinde gülücükler eksilmesin…

Çünkü her çocuk özeldir ve her çocuk dünyanın en masum varlığıdır…

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 6 eseri bulunmaktadır.

Yazarın diğer yazıları