DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Kalbimizi Yeşil Tutan Samimiyet / Ayşe Aslı Tufan

Güzel şık ve samimiyetle ilgili sözleri okudukça bu söylemleri eylemlerde ve yüreklerde de görmek yaşamak istiyoruz artık.

İnsanları oldukları gibi görmek anlattıkları gibi hissetmek istiyoruz. Maalesef söylemlerle eylemler farklı yaşamlar farklı farklı hale gelmiş. En çok ihtiyaç duyduğumuz şey samimiyet olmuş. Güzel sözlerin ardından samimiyeti destekleyen davranışlar samimi yürekler görmek istiyoruz.

Yaşamda, duruşta, söylemde ve eylemde kısacası hayatın kendisinde istiyoruz samimiyeti. Odak noktada samimiyet olmadan güzel sonuçlar alınamıyor. İçinde samimiyet olmayan her hikâye yarım kalmaya mahkûmdur. Samimiyetle söylenmemiş sözler dilimizi, samimiyetle yapılmamış davranışlar karakterimizi yalancı çıkartır.

Samimiyetsizlik uhrevi güzellikleri yok eder, insanı küçücük bir nokta haline getirir. Uhrevi güzelliklerin yok olduğu yerde derin boşluklar, huzursuz ve mutsuzluklar oluşur. Samimiyetsiz uhrevi boşluk oluşturan kişiler mutsuzluklarının ve içlerinde oluşan boşlukların sebebini dışarıda arar karşılarındaki insanları suçlarlar. Oysa hayatımızdaki en büyük kazanç ve kayıpları önce Rabbimizden sonra kendimizden olduğunu bilmeliyiz. Allah herşeyi gören bilendir.

Davranışlarımıza samimiyet ve ihlasımıza göre kazandırır veya kaybettirir.

Kendini keşfeden kendini tanıyan insan farkındalık yolunda ilerlemeye hazır olan kişidir. Gönül hanemizin başköşesine samimiyeti yerleştirmeli bol bol samimiyet dağıtmalıyız. Sözlerinde davranışlarında samimiyet olmadıkça hayır aranmaz güzel sonuçlar alınmaz. Samimiyet olmayan kalpten iyi sonuçlar çıkması imkânsızdır. Kalp güzelliklerin anahtarı iyiliklerin doğum yeridir.

Aklı Pembe Kalbi Yeşil olanın yaşamı güzeldir. Kalp ve beyin en önemli iki organdır. Bu sebepten dolayı da ikinci kitabımın adını da “Aklım Pembe Kalbim Yeşil” koyduk. Aklı Pembe Kalbi Yeşil olan insan çocuk masumluğunda olan insanlara ve hayata samimi yürekle bakan samimi yaşayan insandır.

Kalbimizi yeşil tutalım cennet gibi bir dünyada yaşayalım.

Sevgi ve dua ile.

Bu yazıyı paylaş:

One thought on “Kalbimizi Yeşil Tutan Samimiyet / Ayşe Aslı Tufan

  1. Hayatın şifrelerini verir gibi, huzura ve mutluluğa giden yolu özetler gibi nasıl da güzel yorumlamışsınız, hepimizin en çok ihtiyacı olan şeyi; Samimiyeti… Kaleminiz her daim kavi okurunuz bol ve eserleriniz bereketli olsun.. Hürmetlerimle…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 10 eseri bulunmaktadır.