DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Gidişinde Yeniden Bir Ben Olacağım Masmavim / Aynur Dönmez

 

Seninle tartışmalarımız, kavgalarımız bir uçurumun kenarında el ele tutuşmak gibiydi. Tartışmalar devam ettikçe ellerimiz biraz daha kayıyordu. Sen nasıl nefesim oldun bilirsin! Senden uzaklaşmak demek beni hayata bağlayan damarların yavaş yavaş kopması demekti. Bu gece bunu anladım!

 

Ben seni sandığımdan da, bildiğimden de çok fazla sevmişim meğerse! Sana kendimi anlatamayışımdan bildim; haklı olduğumu düşündüğümde dahi haklısın dememden bildim; sana yazarken haykırışlarımla kuruyan boğazımdan bildim; kalbimin o giderse ben de giderim demesinden bildim ve giderken tüm güzellikleri alıp gidişinden bildim!

 

Bir gün gideceğini bilerek sevdim seni aslında. Ta en başından  güya hazırlıklıydı bu yürek gidişine! Bilmek ayrı kabullenmek ayrıymış meğer gittiğinde bildim bunu! Hem de nasıl bildim! Hayatıma bıraktığın dokunuşlardan, ayak izlerinden ve alıp götürdüklerinden! Bunlarla beraber bir şeyi daha iyi bildim ve anladım; o da senin benim mavi yanım olduğun! İşte o gün bugündür sadece kalbimin duyacağı bir sesle “mavim, mavim” diye sayıklıyorum seni!

 

Onun için sana gitme demeyeceğim. Çünkü gidişin yeni bir kimliğim, aidiyetim olarak dönecek bana. Ben gidişinde yeniden bir ben olacağım ve ben katmanlarında yeniden senle dolacağım sabah akşam! İşte bu gece bunu da bildim!

 

Sen kaldığımı düşüneceksin, sana öldüğümü söyleyecekler ama ben senle olacağım, senle yeniden dirileceğim, senle yeniden can bulacağım mavi mavi! Çoksun derdin bana fakat sende çoğaldığımı bilemedin. Dünyam derdin bana, o dünya da senden önce hayat olmadığını bilemedin. Hem de hiçbir zaman tıpkı yeşil dediğinde, seninle yeşillenen kuru dallarımı bilemediğin gibi!

 

Ah Mavi! Ne güzeldik senle! Bizden öte bir şeydik! Ama artık çok uzaklardasın! Hem benden, hem de mavi dediğimde her şeyin maviye boyandığını göremeyecek bir uzaklıkta!

 

Kalbim, aklım ve ruhum sana emanet mavim, masmavim!

 

Bu yazıyı paylaş:

10 thoughts on “Gidişinde Yeniden Bir Ben Olacağım Masmavim / Aynur Dönmez

  1. Çünkü gidişin yeni bir kimliğim, aidiyetim olarak dönecek bana. Ben gidişinde yeniden bir ben olacağım ve ben katmanlarında yeniden senle dolacağım sabah akşam! Yüreğinize sağlık Aynur Hanım.

    1. Teşekkür ederim Behçet bey . Yazılarımı takip edip , okuduğunuz için de ayrıca sağolunuz …

  2. Duru, saf bir ‘sevgi’… Ve sevginin hayattaki en muhteşem, en vazgeçilmez değer oluşunu o kadar sıcak, o kadar tatlı dokunuşlarla hissettirdiki bu yazı bana…
    Çok güzel demek sıradan bir tepki olurdu.. Kalpten dökülene, kalbim bir şeyler söylesin istedim.. İşte kalbime o kadar güzel dokundu..

  3. Harika bir yazı tebrik ediyorum. Sizle şiir ve kelimeler üzerine sohbet etmek isterdim. Ankara’dan selamlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 6 eseri bulunmaktadır.

Yazarın diğer yazıları