DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Çaresiz Olanlara Çare: Çaresizsiniz! / Ramazan Seydaoğlu

salihask3ihtiyar
3ihtiyar2Son zamanlarda kişisel gelişim ve başarı üzerine o kadar kitap yazılıp çizildi ki… insana gına gelmekte adeta. Bu alanda yerli yazarlarımız ve eğitimcilerimizin yanı sıra bir çok da yabancı çeviriler girdi kitapçı raflarına. Bu kargaşa ve çetrefil furyanın içinden ne denli başarmış ve kendine dair bir çok yeteneğin farkına varmış insan çıktı bilinmez. Ancak bu alanda bir diğerinden farklı kitap arayışında olanlar varsa işte size tavsiye edeceğim bir eser tanıtacağım çok kısa olarak.
Posta kutumuzdan çıkmadı, geçen günkü ziyaretimde bizzat imzalayıp hediye edilen bir kitaptan bahsetmek istiyorum. Salih Nurettin Çevik’in AZ KİTAP’tan çıkan eseri bu.

“Derdin Aşk Hali”  ve “Benim  Adım Kadın” kitaplarından tanıdığımız yazar bu kitabında medeniyetimizde anlatılagelen  ve dimağımızda leziz tatlar bırakan ibretli meseleleri hatırlatırken, başarı ve özgüvene dair  entelektüel birikiminden bizi fazlasıyla yararlandırmakta.

Yazar kitabında başarılı olmak için neler yapılması gerektiğinin reçetesini vermiyor. Kendi değimiyle: “Bu kitap size yeni bir şey vermeyecektir. Zaten içerik itibarıyla ve fikirsel olarak buna karşıdır. Bu kitap size, yalnızca anımsatacaktır. Sizin içinde gizli olan potansiyeli, size hatırlatacaktır. “

Yazar Platonun mağara alegorisinde tutsakların dış dünyada varolagelen gerçekliliklerin farkında olmamasını bizim içimizde varolan ama farkında olmadığımız yeteneklerimize benzetiyor. (Sözün burasında size bu mağara alegorisi ile ilgili küçük bir sunum da yapmak istiyorum:    https://www.youtube.com/watch?v=RmBizVdmp68 )

salih2Beynimizi kullanmayı öğrenerek yapamayacağımız bir şey olmadığını iddia eden yazar, ‘yeter ki başaramamaya şartlanmayalım ve azmedelim’e örnek olarak “Kurbağa” adıyla ünlen
en eğitim-kurgu öyküsünden bize b
ir hatırlatma yaparak azmin zaferle sonuçlanacağı konusunda örnek vermektedir.

Kişisel Gelişim alanında yazılmış eserleri okuyanların farklı bir kitap arayışlarında “İşte bu!” diyebilecekleri bu kitabı siz de benim gibi bir çırpıda okuyacak ve başucunuzdan ayıramayacaksınız. Eminim.

İşte size kitabın arka kapağından verdiği veciz sözlerden bir demetle bir daha ki kitap tanıtımına kadar veda etmek istiyorum:

“Batan güneş için ağlamayın; yeniden doğduğunda ne yapacağınıza karar verin.” Dale Camegie

“Başarısılık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

“Bazı yıkılışlar daha parlak kalkışların teşvikçisidir.” William Shakespeare

 

 

 

 

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 91 eseri bulunmaktadır.

Yazarın diğer yazıları