DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Geceye Notlar-2 / Sibel Dönmez

CAN PARÇAM

Düşler mi biter umutlar mı yoksa ömür mü? Yitip giden zamanda yiten b/iten umutlarım var.

Kaderin önüne geçilmez kimi zaman. Bir an bulursun o kutlu semada kendini, aşk mı hayranlık mı adı konulmayan heyecanların. Sesi yeter kalbin çarpmasına, kendisi yakındır ama uzaktır gerçeğe ulaşmayan her varlık. Penceredeki erguvanlar, dışarıdaki güneş… Seni mutlu etmeye yetmez eğer onun yanında olamıyorsan, eksik kalır lisanın, şiirlerin, şarkıların ve belki de hayatın.

Sen ey imkansız/ı…

Sana ulaşmayan yolların etrafında gül bitse kaç yazar, benim gönlüm sonbaharda ise…

Sahipsiz bir yürekten isimsiz bir yâre ulaşılmayacak bir mektup yazıyorum. Duyar mısın sesimi, bilir misin bendeki yerini bilmiyorum ama her doğan güneşe sen diye bakıyorum, her seher bitişine sensiz veda diyorum. Aynı şehirde ayrı dünya olan yüreğin bir umuttur hisseder belki beni.

Seni, sana olan sevgimi, seni sevdireni arşı âlâdan hissediyor, duyuyor ve biliyorum. Ben sana erken sen bana geç, dalgasında boğulmak dünyanın. Bembeyaz sayfaya dökülen imgeler, mevzubahis sen olunca kış ortasında güneş oluverir; çünkü her satırda sen varsın, gözlerin, saçların, ellerin… Ve bendeki sen..

Biliyor musun sana ulaşmayacak bir mektup sadece, cümleler sana ait olacak okuyanlar başka. Ben yazarım lisanımca, herkes kendine pay eder, ben sana. Serzenişlerimi insanlara, duamı Yaradan’a, sevgimi sana bağlarım, biliyorum yüreğin Yusuf güzeli.

Ey varlığına güvendiğim Rabbim, kalbimin sesini duyur kalbine…  Gidiyorsan yüreğin kalsın benimle, ben seni yüreğinle sevdim ey can parçam. Hece hece yazıp satır satır okumak seni, bir yudum su tadında yaşamak gözlerini, bir adımlık yol misali yüreğini… Farkındaysan birçok cümlem üç nokta ile bitiyor, çünkü seni anlatmaya kifayetsiz kalıyor kelimelerim. Sana ulaşmayacak mektubumu ne okuyacak ne duyacaksın, değil önemli…

Ben duamı Yaradan’a ilettim kul duysa ne fark eder…

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 4 eseri bulunmaktadır.

Yazarın diğer yazıları