DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Tavrına Kurban Olayım / Betül Taştekin

…Sonra biri gelir gerçeklerle kalırsın.

İş bu yazımız, hikayelerin ilk düğüm sonralarında çıkagelen o birinin tavrının arka bahçesindeki güzellikleri anlatır.

Sebeb-i yazmamız telifsiz hükümler iledir. Çünkü Nahl süresi 60. ve Bakara Suresi 269. ayetler gayet açıktır.

Neyse ki yollara akmalıdır. Sana verilmiş yarınına kavuşmuş şu dünde akpak olmalısın. Masumiyet planlarının harfi olmaz mottosuyla çıkılan yollar dere tepe düz gider. Yolların bir kurdu vardır bir de pamuk prensesi. Sen seçersin sana iyi geleni. Hey Ebubekir neredesin? Ya Muhammed neredesin?

Gönüller bir yazgıda perçemi gibi durur şirin saçlı sevgilinin. Bakmadan duramazsın. Orada hiçlik makamın yazılıdır, gönlünün navigasyonuna bırakırsın hareketlerini. Şey dersin hep o haritada seni bir yerden bir yere götürecek durakların ismi yerine şey dersin. Kimseye anlatamazsın.

Bir gün Balikligol’e düşer yolun belki Everest’e inşallah Italya’ya hakeza Palandoken’e düşer. Gittiğin her yerde yazgının gizli tabelalarıyla aranda bir mesafesizlik hesabı tutarsın. İklimler o tek şey olur. Tek şey olarak bildiğin, O her insanın bildiği. Şu da vardır ki yazgındaki yerin neyi meşhursa, gizli mesafesizlik tabelalarında meşhur olmuş öyle bir isim öyle bir resim vardır ki kiminin Leylası kiminin Ayşesi kiminin Keremi kiminin Prensi. Hey dünya dersin gel canımın yağını ye. O yüzden meşhur adı altındaki her etiket gönlümüzün meşhurlarıyla aynı heşteg altında bize hikayeler anlatır. Biz gidiyoruzdur da aslında ölümü bekliyoruzdur düğün gecesi heştegi altında.

Kavuşmayı bekliyoruzdur ölüme. Aynı zamanda sönme gecesi hayallerinin ya da hayallerden ve hayallerin bir adım gerisinden gelmiş önü sonu gerçeklerinin ölümünü bekliyoruzdur.

Hayallerden gerçeklere gerçeklerden ise çok boyutlu gerçeklere bol yolculuklar bol kavuşmalar dileriz.

Prenses Turu tercih ettiğiniz için siz değerli yolcularımıza ve sponsorumuz Sivrisinek Organizasyona teşekkür eder bir dahaki yolculuğumuzda yine görüşmeyi isteriz.

Eylül, 2017

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 5 eseri bulunmaktadır.

Yazarın diğer yazıları