DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Seyahat Edenlerin Muhabbetine Varın / Betül Taştekin

Otostop önermiyorum. Fakat mümkün mertebe seyahat edelim. ”Tebdili mekanda ferahlık vardır.” Mümkün mertebe çünkü insan bazen gezmemekle de ruhunun gerekli, yeten, yormayan, sakin, daha çoğunu bulduğu huzurunda da dört dönebilir. Hem dönünce huzur bulduğun bir evde yalnızlığınla ya da ailenle uzun zaman geçirmekten hoşlanmıyorsan, akraba eş dost ziyaretini önemsemiyorsan seyahat boş. Kime anlatacaksın gezdiğin yerlerde yediğini içtiğini sende bırakıp? 😕

Interrail Grubunun kurucusunun son günlerin popüler gezgin teyzesiyle muhabbetini ve hissettiklerini okuyabilirsiniz…

Bestami Köse:

”Yakgeziında bir yolculuğum var, hayali gezmek olan arkadaşlara söylemek istediğim bazı şeyler var.
Bu kadını, Ayşe teyzeyi çoğunuz tanıyorsunuzdur. Tanımayanlara özet geçeyim; 60 yaşında, 25 ülke gezmiş, yolda kaldığında otostop çeken, tırmanişlar yapan bir teyze. Kendisiyle bizim evde anne- oğul ” cay- biskuvi sohbeti ” eşliğinde vakit geçirdik.
Teyze diyorum ama gerçekten dinç ve dünyaya bakışı başka bir kadın. Tibet, İtalya, Barcelona anıların anlatırken. ” bir çay demleyeyim oğul, bisküvimizin yanında yiyelim ” diyebilen yanakları sıkılası bir anne gibi.

Ekranlarda, sağda solda sıkılmadan gösterilmesi gereken, tebrik edilmesi lazim en ilginç insanlardan biri. Dünya görüşü hakkında söylediği her kelime şok ediyor. Bir insana seyahat neler katabilir hepsini görebiliyorsunuz.
Ayşe teyze üzerinden özet geçmek gerekirse; Teyzenin kullandığı kelimelerden en dikkatimi çeken ” ah şimdiki aklim olsa ”
Ihsan efendiden dediği gibi; ” Dünyaya şahit olmanın yolu ise maceranın kendisinden başka bir şey değildi. Yaşanılanlar, görülenler ve öğrenilenler ne kadar acı olursa olsun, macera insanoğlu için büyük bir nimetti. Çünkü dünyadaki en büyük mutluluk, bu Dünya’nın şahidi olmaktı. ”

insanin hayatini daha güzel bir yere getirmek istediği anlar vardır. ” o an ” birilerinin çıkıp size bir şeyler söylemesi gerekiyorsa basit bir dil ile söylüyorum. ” ah şimdiki aklim olsa ” dememek için”

Bu dünyanın panzehiri seyahattir.

Seyahat edin.”

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 5 eseri bulunmaktadır.

Yazarın diğer yazıları