DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Avaz Avaz Sustum! / Sevtap Kaya Nurgönül

Yalnız bir şarkıdır aslında yaşamak ve bazen tek başınıza söylersiniz o şarkıyı. İnişli çıkışlı notalarına basarak ilerlerken hayatın, bazen de detone olursunuz.

Kimileri yazar, çizer, söyler bu dünyada, kimileri de siler, geçer bir silgi ustalığıyla… İşte asıl marifet, silinmeden ayakta kalabilmeyi başarabilen o kutsal sözcüklerin, resimlerin ve notalarındır. Ki, işte biz buna sanat diyoruz.

Duyguların düşüncelerle ahenkle dans ettiği; ruhun, bedenle bütünleştiği; yaşamla, ölümün kucaklaştığı ve hayalle, gerçeğin bahar sıcaklığına kavuştuğu o ince çizgi… Bu tanımı aslında aşk için de kullanabiliriz ama düşününce sanat da bir aşk değil midir zaten?

Peki tüm bunları neden anlatıyorum? Şimdi asıl konumuza gelelim.

Her kameraya çekilen görüntü film, her notaya dökülen müzik beste ve her kağıda yazılan sözcükler grubu edebiyat eseri değildir! Bir ürünün sanat eseri olabilmesi için aşkla, yetenekle ve kültürel birikimle yapılması gerekir.

Son zamanlarda ülkemizde özellikle edebiyat konusunda tabiri yerinde olursa, ticari bir furya başlamıştır. Her yazılı metnin, basılı metne dönüştürüldüğü ve önümüze renkli, süslü kapaklar içinde kitap şeklinde sürülen bu dosyalar, maalesef ki gerçek edebiyat yapanları ve gerçek edebiyatı sekteye uğratmaktadır şimdilik.

Şimdilik diyorum, çünkü bir zaman sonra, bu tür ürünlerin hepsinin “yaprak dökümüne” gireceğini ve bu sanata gerçekten gönül veren, gerçek şair ve yazarlara yerini bırakacağını biliyorum!

Son olarak, bu konuda matbaa gibi iş yapan ve asıl işlerinin yayıncılık olduğunu unutan birçok yayınevine de görev düştüğünü hatırlatmak isterim naçizane yazmaya gönül vermiş bir kişi olarak.

Herkesi aşkla ve yüreğimin en mavi yanıyla selamlıyorum…

 

12:30/ 16.02.2018

 

.

 

 

Bu yazıyı paylaş:

One thought on “Avaz Avaz Sustum! / Sevtap Kaya Nurgönül

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 5 eseri bulunmaktadır.