DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Bu Olsa Gerek Sevmek / Şerife Köksal  Badısaba

 

Dipsiz bir kuyudan güne kavuşmak, güneşi bakışlarında yakalayıp yüreğinde ılık bir meltemin esmesi, yeni doğmuş bir bebeğin gözleriyle bakmak hayata masumca saf ve yalın.

Aynalara baktığında bütün acılarına rağmen hayatın sana  verdiği bir ödül, yüzünde beliren hafif bir tebessümle günaydın demek bütün güzelliklere.

Dokunduğun her nesnede ona ait bir şeyler bulmak baktığın her manzarada mutluluğun fotoğrafını çekerken zaman, varlığının sıcaklığıyla kavrulmak.

Kendine zaman ayırmak bütün bu hayatın karmaşasından sıyrılıp, düşüncelerinde dünyanın yedi harikasına yeni harikalar katmak, siyah ve beyaz renklerin olduğunu bildiğin yaşantında mavi ve pembe renklerinde oluğunu anlamak.

Hani hep ayaklarımız götürür yaa gideceğimiz yere ilk defa yüreğinin götürdüğü yere gitmek.

Bütün imkânsızlıklara rağmen bütün olumsuzluklara rağmen korkmadan, çekinmeden haykırmak ve içinde yaşattığın sevginin sonuna kadar arkasında durmak.

Beklemek sonuna kadar beklemek gözlerin nöbette iken uykuyu siliyorsa hasret,özlem kuşatırken bütün benliğini, var olduğunu bilerek beklemek.

Gözlerini Hüzün bulutları kapladığında bile hiç düşünmeden iyi ki varsın iyi ki hayatımdasın ve bedenimde taşıdığım cansın diyebilmek.

Ve bu olsa gerek delice sevmek!..

 

 

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 8 eseri bulunmaktadır.