DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

İyilikte Damla Ol! / Amine Ateş Kabaktepe

 

İstanbul Esenler Güzide Özdilek Anadolu İmam Hatip Lisesi idarecilerimizden Gülten Demir Bilen hocamızın önderliğinde öğrencilerle üç yıl önce başlatılan, İYİLİKTE DAMLA OL! hareketi, çok iyi yol katetmiştir. Şu anda yüzü geçen öğrenciyle, aktif olarak kumbara, mısır günleri, kermes gibi faaliyetlerden ciddi gelir sağlamıştır.

İYİLİKTE DAMLA OL! Hareketinin üç yıllık serüveni Gülten Demir Bilen hocamızın yorumuyla:

“Bir  İyilik Hareketi” olarak İYİLİKTE DAMLA OL!”
3 yıl . Dile kolay bir süre . 3 senedir sürdürülen bir proje.

Bir ümitle yola çıktık. Önceleri iki üç kişilik bir ekiple beraberken bu sayı gün geçtikçe arttı ve artmaya devam ediyor.

 

Projemizin Amacı:

Öğrencilerimize, çevredeki vatandaşlarımıza kendilerine, birbirlerine, okullarına, ailelerine ve çevrelerine karşı yardım etme bilincini oluşturmak ve bu performansı istikrarlı hale getirmek”. Özellikle öğrencilerin ve öğretmenlerin, toplum içindeki sosyal farklılıkların ortadan kaldırılması değil de en aza indirgemek için önemli bir köprü görevi üstlenip sorumluluk kazanmalarını sağlamak. Sosyal sorumluluk bilincini aşılayıp geliştirmek.

-Yok olmaya yüz tutmuş geçmişimizden gelen özgüvenle yardımlaşma ve birleşme duygusunu karınca misali yaygınlaştırmak.
-Okulumuzda/Çevremizde yardıma muhtaç yetim, öksüz, kimsesiz öğrencileri/insanları göz ardı etmemek.
-Milli birlik ve beraberlik duygusuyla hareket edip neler yapabileceğimizi göstermek.

Bu uğurda çok yol kat ettik. İlk adımımız kendi okulumuza bu bilinci yerleştirmek oldu. Kumbara dağıtım , sayım ve tanıtım olmak üzere bir ekip kurduk. Her ay düzenli olarak her bir sınıfımıza kumbara dağıttık. Ay sonu kumbaraların toplama ve sayım işlemlerini gerçekleştirdik. Sınıflarımızda kendi aralarında hayırda yarışıyorlardı bu zaman zarfında. Bu proje ile okulumuzda hem İmam Hatip kültürünün canlandırılması hemde ‘Veren el alan elden üstündür ‘ sözünün benimsenmesi adına, bizlerin deyimi ile “Bir iyilik hareketi” olarak devam etmek ve bunu başkalarına örnek göstermek istiyoruz. Projemizde aktif olarak çalışan öğrenci sayısı 100 den fazla. Projemiz için sosyal medya hesapları açtık. Gelişmelerimizi an be an sizlerle paylaşıyoruz. Projemize Esenler Kaymakamımız sayın Hulusi Şahin de destek çıktı. Ve projemize sponsor oldu. Önceleri kumbaraları biz temin edip, üzerlerine etiket yapıştırırken şimdilerde kendi tasarımlarımızla bastırılıyor. Aynı zamanda reklam afişlerimiz de kaymakamlık tarafından temin ediliyor. Projemiz burs vermekle kalmıyor aynı zamanda sanatsal faaliyetlerde de bulunuyor. Geçtiğimiz haftalarda öğrencilerimizle Zeynep Aslı TÜRKELİ ve Selahattin KARA resim sergilerinde bulunduk.  Öğrencilerimize teneffüs araları kaliteli zaman geçirebilecekleri bir mangala köşesi düzenledik.  Zeka ve strateji oyunu olan Mangala’ yı öğrencilerimizin %10 ‘luk bir bölümüne öğretmeyi amaçlıyoruz. Bu sayı ilerleyeceğimiz zamanlar da yavaş yavaş artıcak inşaellah. Projemizin yine ilerleyeceğimiz zamanlar da trekking ve fotoğrafçılık klübü olucak. Bir yandan öğrencilerimiz kulüplerimiz ve projemiz adına afişler yapmakta ve aynı zamanda atölye çalışmaları da yapılmakta. Her ayın son haftasında öğrencilerimizin yoğun isteği üzerine mısır günü organize ediyoruz. Bu sayede bursiyerlerimize ek gelir sağlanıyor.  Yetim ve öksüzlerle yetinmeyip şehit ailelerimize de destek olmaya çalışıyoruz. Esenler şehidimiz Türkmen Tekin’in evini bir grup öğrencimizle ziyaret ettik. Toplanan meblağlarla şehit ailelerimize ve yardıma muhtaç insanlarımıza kumanya dağıtımına da en kısa zamanda başlayacağız inşaAllah.  Projemiz büyüdükçe yardımlarımızda büyüyor Allah’ın izniyle.  Rabbim bizleri bu yolda muvaffak etsin.”

Bu hayırlı davada Gülten Demir Bilen Hocamıza ve duyarlı öğrencilerimize Rabbimden güç ve sabır diliyorum.

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 10 eseri bulunmaktadır.