DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Cem Şahin’den Gölge / Öznur Çelik

Eser : Gölge
Yazar : Cem Şahin
Sayfa : 176


Çevremde sürekli olarak duyduğum ve gördüğüm merak isteğimle okuduğum harika ötesi kitap ile karşınızdayım.
Bu kitapta başrol olarak Deniz komiser var. Deniz komiserin ve ekibinin elinde Ankara’da sırlarla dolu işlenmiş genç kadın cinayetleri ve şüpheli tanıklar. Dosyaları tek tek inceleyen Deniz komiser bir işaret sonunda bulmuştur. O işaret Deniz komiseri hangi sonuca götürmüştür dersiniz?
O işarette ödürülen bir cesedin vücudunda otopsi raporunun yer almadığı anlaşılır. Deniz komiser bunun arkasındaki tüm gerçekleri araştırmaya başladığında ise yeni cinayet dosyası gelir. Ve Deniz komiserin işi gittikçe zorlaşır. Bu dosyaların çözülmesini bekleyen amiri, öldürülen insanların aileleri tabii ki medya vardı. İşin en ilginç tarafı ne biliyor musunuz?
Deniz komiserin hem iyi hem de kötü polis olmasıydı. Çünkü cinayetlerin katilini ararken meslektaşlarının işbirliği yapmasıydı. Bu yüzden Deniz komiserin çevresindekilere karşı güveni sarsılmıştır. Aslında anlamamız gerek diğer bir konu ise güvenin ne kadar önemli olduğu. Benim sinir olduğum kısım cinayetle ilgisi olmadığı halde korkup, yalan söyleyip ve detayları saklamalarıydı.
Umarım siz okurken sinir olmazsınız diye düşünüyorum.
Kitabın teknik özelliklerine gelecek olursak; Bir kitapta kurgunun akılcılığı bu kadar efsane olamaz
Kapak tasarımı içeriğe uygun olup çok fazla süslü bir görünüm oluşturmamış. Bu yüzden kapak tasarımı oldukça başarılı. Emin olun kitabın kapağını araladıktan sonra, bitene kadar asla elinizden bırakamayacaksınız.
*Deniz komiserin güvenini sarsanlar kimlerdir ve neden yapmışlardır ?
*Katilin tanıkları kimlerdir ?
*Otopsi raporu neden yer almıyor?
*Kitabın sonu nasıl bitiyor?
Bu meraklı sorulara cevap bulmak için kesinlikle okumalısınız. Polisiye kitapları okumayı sevenlere şiddetle tavsiyediyorum okumalısınız ve okutmalısınız. Yazarımızın kalemine sağlık kaleminiz daim olsun

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 18 eseri bulunmaktadır.