DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Yurdumun Güzel İnsanlarına Mektup / Ayşe Arslan

                                                                                                                                        

Değerli ve saygı değer yurdumuzun güzel insanları,

               Ben sınıf öğretmeni Ayşe Arslan Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinin Kabaktepe Köyü’nde sınıf öğretmenliği yapmaktayım.  Okulumuzun tüm öğrencileri taşımalı olarak okula gelmekte ve eğitim almaktadır. 100 öğrencisi bulunan 8 sınıfı olan bir okuldur.

               Size okulumu tanıtmak ve projemden bahsetmek isterim. Okulum güzel yeni yapılmış orda ki tüm öğrencileri bir çatı altında toplamayı amaçlamıştır. Yakın köy ve mezralar olduğu gibi uzak ve zorlu yollardan servislerle gelen öğrencilerimiz de bulunmaktadır. Çevre aileleri geçimlerini hayvancılık ve tarımla sağlamaktadır. Maddi imkânsızlıklar çok fazladır. Ben de bu güzel okulda bu çocuklar için güzel şeyler yapmak ve onları bu imkânsızlıklar içinde değerli hissetmelerini mutlu ve başarılı bireyler olmalarına katkı sağlamak istiyorum.

Sınıfımda 15 tane gözlerinin içi gülen öğrencilerim var. Onlar için güzel yeni nesil bir sınıf tasarlamak bu kadar zorluklar içinde güzel bir iz bırakmak istiyorum. Kendi kitaplığı, okuma köşesi, güzel boyası, akıllı tahtamız olmadığı için sınıfıma projeksiyon cihazı, akıl oyunları köşesi, satranç takımları, sıra örtüleri,  şık perdeleri ve güzel kitapları olan nezih güzel bir sınıf hayal ediyorum. Kendim bir şeyleri yapmak için karınca misali başladım ama eksik çok fazla siz değerli yardım sever güzel insanlardan bu çocukların gözlerinin gülümsemesine ortak olmanızı ve destek olmanızı bekliyorum.  Ayrıca diğer sınıflarımızdaki öğrencilerimiz içinde yardımcı olmanızı canı gönlümden isterim.

Maddi imkânsızlıklar yüzünden bu çocuklar sınavlara hazırlanırken kitap eksiği yaşamaktadır. Öğretmenlerimiz yardım sağlamakta ama yeterli olmamaktadır. Hem okuma kitapları hem sınava hazırlık kitapları açısından öğrencilerimiz mahrum kalmaktadır. Sınıflarımızda akıllı tahtalarımız yok onun yerine her sınıfa sabit bir projeksiyon cihazı sağlanabilse görsel işitsel tüm zeka yönlerini kullanarak verimli dersler işlenebilir.  Ayrıca sporsal faaliyetler içinde yardımcı olmanızı beklerim. Yardım sever bazı güzel insanlar tarafından futbol sahası yaptırılmıştır ama sınıfların oynayabileceği futbol, basketbol ve voleybol için gerekli toplar sağlanamamıştır. Ben ilk önce kendi sınıfımdan başlayarak tüm öğrencilerimizin  küçücük dar imkânları olan bu yerde sizlerin yardımlarıyla gülüşlerine ortak olmak istiyorum ve yardımlarınızı bekliyorum. Sizden ve sizin gibi zor şartlarda eğitim gören çocuklara ardım sağlayan güzel yürekli insanlarımızdan Allah razı olsun.

Ayşe ARSLAN                                                                                                                                                    
Sınıf Öğretmeni

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 22 eseri bulunmaktadır.