DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

‘Fırtınalara Yön Veren Kelebeklerin Kanat Çırpışıdır‘ / Amine Ateş Kabaktepe

Bir bilge insanın anısına…

Milli Görüş hareketinin öncülüğünü yapan Prof. Dr. Necmettin Erbakan‘daki bu dava şuuru ve maneviyat küçücük yaşlarda kendini göstermiştir.

Nisan ayı 1977 yılında Günaydın gazetesine verdiği röportajda ilk manevi etkileşimini şöyle ifade etmiştir: “Çocukluğumuzun ilk dönemiyle ilgili hatıraların mekânı Kayseri‘dir. O yıllardan hatırladığımız hadiseler Laleli Camii‘yle ilgilidir. Bu bir Selçuklu Camisidir. Çocukluğumuz Laleli camii‘nin avlusunda oynayarak geçmiştir. Ve Ramazan günleri camide birçok yaşlı insanların sükûnet ve vakar içinde camiye girip çıkışlarını hâlâ hatırlarım. Ve yine Kayseri‘de ilk defa bir Cuma günü ezan sesini duyduğumu hatırlıyorum.”

Kayseri‘de 6 yaşına kadar kalmıştır. Orada kaldığı evde şu anda o evin sahibinin torunu yaşamaktadır. Erbakan Kayseri‘ye gittiği zaman, evi ziyaret etmiş ve orada oturan kişi ile ilgili anısını yine Nisan ayı 1977 yılında Günaydın gazetesine verdiği röportajda şöyle anlatmıştır: “Gittiğimiz zaman o genç çocuk bize evi gezdirdi. Fakat evin içerisindeki her noktayı benim ondan çok bilmeme hayret etti. Meselâ evin merdivenin altında bizim, söğüt dallarından yaptığımız düdükleri koyduğumuz taşın oyukları vardı. Tabii, o oyukları adamcağız ne bilsin, şurada şunlar var, şunun arkasında şunlar var, dedikçe şaşırıyordu.”

Henüz orta tahsilini yapıyorken, çalışkanlığı, sıradışı fikirleri, dünya görüşü arkadaşlarının dikkatini çekmiştir. Ve arkadaşları bu dahi insana bir lakap takmışlardır: “DERYA NECMETTİN” Aynı yıllar içinde, “Sıfırcı Avni” olarak bilinen Fizik hocasından ilk defa 10 alan öğrenci Erbakan‘dır.

İlkokula 6 yaşında ve üniversiteye de ikinci sınıftan devam etmiştir. Bundan dolayı kendisinden iki yaş büyük olanlarla tahsilini sürdürmüştür. Sınıf arkadaşlarından iki yaş küçük olmasına rağmen okullarını birincilikle bitirmiştir.

Henüz ilkokul yıllarında iken dahi, temsili devlet kurmak, buna uygun mesai saatleri ayarlamak, arkadaşları arasında, hak ölçüsü olduğu için değeri değişmeyen ve enflasyonla erimeyen “özel paralar” çıkarıp kullanmak gibi olağan üstü oyunlar sergileyen Erbakan Hoca, üniversite yıllarında da okuldaki talebelerin namaz kılmaları için mescid açılması konusunda büyük gayret göstermiş ve açılan mescitte hem ibadetlerini yapmışlar, hem de ilmi ve dini sohbetler başlatarak manevi bir halka oluşturmuşlardır.

Milli Görüş‘ün lideri Necmettin Erbakan, esprileri, şakaları, kısacası renkli kişiliğiyle de siyaset tarihine adını yazdırmıştır. Necmettin Erbakan‘ın sözlerinden bazıları:

“Hadi oradan”,

“Fırtınalara yön veren kelebeklerin kanat çırpışıdır”,

“Milli Görüş; Bu milletin inancıdır, tarihidir, kimliğidir, ruh köküdür”,

“Bizim davamızda kimse kendi için yaşamaz, Herkes kardeşi için yaşar. Menfaati öldürmenin en kolay yolu budur”,

“Bir çiçekle bahar olmaz. Ama! Her bahar bir çiçekle başlar”,

“Irak‘ta ölen bir tek çocuğun vebalini, yedi sülaleniz alnını secdeden kaldırmasa da ödeyemeyecektir.”

 

 

Bu yazıyı paylaş:

One thought on “‘Fırtınalara Yön Veren Kelebeklerin Kanat Çırpışıdır‘ / Amine Ateş Kabaktepe

  1. Yaşadığı dönemde kıymeti bilinmemiş, bu ülkenin kara sevdalısı Merhum Erbakan’a bu ülke çok şey borçlu.
    Kaleminize ve yüreğinize sağlık Sevgili Amine Ateş KABAKTEPE.
    Selâm ve dua ile. Merhum Hocamızın ruhu şâd olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 10 eseri bulunmaktadır.