DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Dergizan Yazarlarıyla Buluştu / DergiZan

İnternet üzerinden yayın yapan DergiZan Dergisi, İstanbul’da ikinci kez yazarlarını bir araya getirdi. 4 Temmuz 2016’da yayına başlayan DergiZan Dergisi’nin şair ve yazarlarına yaptığı çağrı üzerine yurdun bir çok yerinden ve Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs’tan gelen sanatçılar İstanbul’da ikinci kez buluştular.

Tek Kriterimiz Sanat

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi’nde gerçekleşen etkinlikte açılış konuşması yapan derginin yayın yönetmeni Ramazan Seydaoğlu, “Üçüncü yılımızda yaptığımız bu buluşmamız gelecekte daha güzel projeler yapmamızın önünü açıyor. Sanatçıların düşüncelerine, yaşam biçimlerine ve dünya görüşlerine bakmadan sanat içerikli her ürüne ve sanatçıya yer verdik, vermeye de devam edeceğiz. Tek kriterimiz ‘sanat’tır. İnsanları ve sanatçıları hiziplere bölmeden ve ötekileştirmeden bünyemize alıyoruz” dedi.

Kapımız Herkese Açık

“DergiZan olarak misyonumuz, ürün yayınlayan ve herkese açık bir site olmak. Şiir ve şair özgeçmişi arşivleyen bir dergi olma özelliğimiz olmakla birlikte; yeni ürünler yayınlayan ve herkese açık bir platform olmayı daha çok önemsiyoruz” diyen Seydaoğlu, “Yazmak isteyen ancak yazacak yer bulamayanlara da çağrı yaparak, “DergiZan hepinizin dergisi, istediğiniz zaman bize yazabilirsiniz. Her zaman kapımız açıktır” şeklinde konuştu.

‘Yazı ve Sanat Ülkesi’

“Yazı ve Sanat Ülkesi” sloganıyla çıkıyor dergimiz. Aynı isimle de yazarların kısa özgeçmişleri ve eserlerinden oluşan bir de kitap hazırladıklarını belirten Seydaoğlu, 74 yazarın eserinden oluşan 368 sayfalık kitapla ilgili, “Daha önce DergiZan Kitaplık olarak beş adet kitap çıkardık, yenileri de sırada bekliyor ancak bu ilk seçkimiz. Serencam Yayınları’ndan çıkardığımız bu kitabımızda yer alan eserleri özenle seçtik. Gelecek seçkilerimizde daha fazla esere yer vermeye çalışacağız” dedi.

Şiir Dinletisi

Sunuculuğunu DergiZan yazarlarından eğitimci ve radyo program yapımcısı Elif Ekşi Zorer ile şair, TV ve radyo programcısı Âdem Efiloğlu’nun yaptığı programa, yurtiçi ve dışından gelen birçok sanatçı mikrofona gelerek selamlama konuşmaları yaptıktan sonra  şiir ve eserlerinden örnekler sundular.

Üç Saatlik Sanat Şöleni

Programa katlan sanatçılar şunlar: Asuman Oğuz, Benzer Yusifova, Bibi Adeviye, Didem Barış, Hamdi Temel, Hanifi Yılmaz, Hatice İbiş, Hatice Kösecik, İlker Yağcı, İnci Geçkil, Kıymet Kars, Kübra Aydın, M. Latif Bakış, Mehmet Aydın, Mehmet Faruk Habiboğlu, Nuray Yüksel, Olcay Kasımoğlu, Ozan Taşdemir, Semiramis Kılınç, Sevgi Ataş, Seyfet Bozçalı, Tuncay Yıldızhan, Zekeriya Maral, Zeki Bayram. Programa dinleyici olan konuklar arasında da sahne almak isteyenlere mikrofon verilmesi üzerine yaklaşık üç saat süren çok renkli bir ortam oluştu.

Ebru Performans Çalışması

Program başlarken sahneye davet edilen DergiZan sanatçılarından Asiye Yaman’ın ebru performansı program sonrası da devam etti ve isteyenler ilk ebru yapım deneyimini sanatçı ile birlikte yaşadılar.

 

 

Bu yazıyı paylaş:

One thought on “Dergizan Yazarlarıyla Buluştu / DergiZan

  1. Gerçekten bu kadar değerli, sanatkar,sanatçı yazar ve şairlerimiz ile birlikte bulunmaktan çok mutlu oldum… Anladim ki şiir yazmak,okumak, dinlemek… bunların hepsi bir aşk… yüreğimizin sesi..ve bu sesleri birlikte dinledik..sevgi ve muhabbetle dinledik…Tüm sanatkar dostlarımızın yüreğine ve emeğine sağlık… Sağolun varolun esen kalın…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 27 eseri bulunmaktadır.

Yazarın diğer yazıları