DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Mutluluğun Sırrı / Hanife Barış

Sorgusuz, sualsiz, karşılık beklemeden  yaptığımız her güzel şey bize mutluluk olarak geri döner.. Mutluluk   başkasının mutluluğunda gizlidir oysa.. Biraz empatik ve  diğergam bir gönüle sahip olan kişi, gerçekten mutlu  olan kişidir..

Ne olursa olsun insan yaşamı boyunca mutluluğu hak eden bir  varlıktır.. Mutluluk kanatlandırır, mutluluk var oluştur, mutluluk  içinde büyüttüğün, kilitlediğin korkuların ve duyguların anahtarıdır.. Siz ne kadar cömert olursanız size geri dönüşü o nispette olacak.. Mutlu olmaktan ve mutluluktan korkmayın..

Sen değişirsen dünya değişir, evren değişir.. Ve bu tılsıma herkes mutlaka kapılır.. Çiçekli bahçeleri, bir  kelebeğin kanadındaki  muhteşem sanatı  görmeye başlarsın.. Hatta en olumsuz durumlarda bile kendiliğinden çözülür bütün düğümler.. Başkalarının onaylamasını beklemek, değer vermesini, sevmesini  beklemek.. Bir  yaşam  boyu ömür tüketmek demek..

Sen sev, sen ara, sen değer ver.. İşte  o zaman kendi  hayatına da  anlam katmış olacak ve gökyüzünden süzülen yağmur damlası gibi ılık, taze ve serinletici bir damla olarak kendi  özüne, toprağa geri döneceksin.. Yani mutluluk  seni  bulacak ama eninde, ama sonunda..

Tiffany MOORE  bir yazısında mutlulukla ilgili şöyle bir hikaye anlatıyor:

“500 kişi bir seminerdeydi. Birden konuşmacı durdu ve herkese bir balon vererek başladı.. Herkes gazlı bir kalemle balonuna adını yazmalıydı.Sonra bütün balonlar toplandı ve bir odaya kapatıldı.

Katılımcılar odaya alındı ve  5 dakika içinde üzerine isimlerini yazdıkları balonu bulmaları söylendi. Herkes deli  gibi kendi  adını aramaya başladı, insanlar çarpıştılar, birbirlerini ittirdiler, tamamen kaos ortamı oluştu. 5 dakikanın sonunda kimse kendi  balonunu bulamamıştı. Konuşmacı bu sefer herkesin bir balon almasını ve üzerinde adı yazan kişiye o balonu vermesini söyledi. Birkaç dakika içinde herkes kendi  balonuna kavuşmuştu.

Katılımcı dedi ki: ’’Yaşamımızda bunu görüyoruz. Herkes deli gibi mutluluğu arıyor ve nerede olduğunu bilmiyor. Bizim mutluluğumuz başkalarının mutluluğunda gizlidir. Onlara mutluluk verin; sizinki size gelir. Ve insanların yaşam amacı da budur: Mutluluğun peşinden gitmek.’’

İşte en başta da dediğimiz gibi…’’Mutluluğun  sırrı,başkasının mutluluğunda gizlidir…’’

Bu yazıyı paylaş:

One thought on “Mutluluğun Sırrı / Hanife Barış

  1. Denemeniz için teşekkür ederim, oldukça sürükleyici ve örneğinizde yazının özetini anlatıyor….devamını bekleriz 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 7 eseri bulunmaktadır.