DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Sahte Dalgalara Yem Olmayacağım! / Burak Dağkılıç

Başlangıcı ve sonu arasında gidip geliyorum bu karartıların.. Belki de bir yükün altındayım bilmediğim. Ve bilmek dahi istemediğim.. Rüzgarın ters estiği yerde değilim. Aksine! Ben rüzgara karşı duruyorum. 

Ellerimde yaşımla şekillenmiş ömür çizgilerim. Parmaklarım yumrularıma saklanmış.  Sevmenin ne demek olduğunu yaşayarak anlayan ruhum, kıskançlıkla kendi gemisinde kağıt misali yalpalanıyor şimdi dalgalardan. 

Ben kıskançlığı bırakırsam, bu gemiden düşerim! Yüzme bilmiyor değilim elbet, düşmekten de korkmuyorum. Eğer düşersem bu asi denizin dalgalarına yenilirim. Dalgalardan kırılsa da yelkenlerim; düşmek yok bana!.. Yalnızlığımın tabutu da olsa bu gemi, severken göğsüme oturan bu sıkıntıya yenik düşmek yok bana!..

Tek bir nefesim var bu hayatta; tek bir ben!.. Dökülse de derilerim, çizgilerim yol olsa da yüzümde; yorgunluğa yenilmek yok bana!..

Gökyüzünü göğsüme doldursam da yine de yenik düşmek yok bu kumpas dolu dalgalara!..

Anlamak zorunda değilsem maviden gelen -sözüm ona- özgür seçimleri, anlaşılmak zorunda da değilim!..

Menkul değerler için yaşanıyorsa ve korkuluyorsa kaybından, kulluğumdan kalan değerlerle korkmadan bu savaşa boyun eğmeyeceğim!.. 

Sahildeki tek dalgakıran da olsam yıkılmayacağım!

Düşersem bu davadan, namerdim!.. 

“Orta yol” adıyla “istenilen yola çevrilen oyunlar” için dönersem yolumdan korkağın tekiyim!

Yüreğime düşürdüğüm her bir habâseye inat indirmeyeceğim omuzlarımı! Boyun eğersem bu duygusuz ve ihanet dolu cümbüşe, boynumu vursun Ali’nin kılıcı. Nefsime yenik düşüp adaletin kör heykeline göz açtırırsam Ömer’in eline versinler beni. 

Ay ile Güneş’in çekiminden değil bu dalgaların boyları! Dünya’nın değirmenine inat, verilenden fazlasını istemekten. Bu denizin tek dişi kalmış canavarı olmayacağım!.. Allah Şahid olsun, Yar ile Yâr farkını bilmeyen bu dalgalara yenilmeyeceğim! Vazgeçen ben olmayacağım bu davada!..

Bursa – 02.2022

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 13 eseri bulunmaktadır.