DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Yahudi’nin Parasının Kullanılmadığı Yaylalar / Cihangir Boz

Malumunuz parayı M.Ö 7.yy ında Lidyalı’lar buldu. İnanmayacaksınız ama, ben paranın hiç ama hiç kullanılmadığı bir toplumda yaşadım. Şimdi bu çağda nasıl olur diyeceksiniz? Nasıl olduğunu anlatırsam bana hak vereceğinizden eminim.

Bu para mara işi de nerden çıktı diye soracaksınız, şu korona virüs belasının bir oyun olduğu ve bu oyunu da parayı elinde tutan yahudi lobisinin oynadığını biliyoruz. İşin özeti yahudi ve para…

Hiç para kullanmayan bir toplumda yaşadım demiştim ya o toplum yaylada kalan toplumdu. 70 li 80 li yıllarda yaylamıza seyyar manav gelirdi. Yusufeli’inden, Oltu’dan at sırtında veya kağnı ile her çeşit sebze meyve getirirlerdi. Yağ, peynir ve lor ile mübadele yaparak alışveriş yaparlardı. Bir tartı yağ sekiz tartı elma veya bir tartı lor bir tartı kaysı gibi.Bu satıcılara GÜRCÜ derdik. Terazide kilogram dahi yok.
Haliyle tefe yok tefeci yok. Sömüren sömürülen yok.

Keşke bulunmasaydı bu para. Ya da insanoğlu bu Yahudileri iyi tanısaydı. Parayı ve Yahudileri birbirinden uzak tutsaydı. Tanısaydı da bu şerefsizlere meydanı vermeseydi. Ya da takas döneminde kalsaydı.

Para ekonominin olmazsa olmazıdır. Ancak zalimin eline geçtiğinde de fakirin çilesidir.

Bakın iğrenç emelleri için neler yapılabiliyorlar. Yüz binleri öldürmek pahasına, milyarları dize getirerek yeniden tefeci ve faiz sistemleri dizayn etmek için biyolojik saldırı yaptılar.

Milyonlarca insan yoksulluğun pençesinde kıvranacak, yüzbinler boğula boğula can verecek, çocuklar açlıktan ölecek, umurlarında değil. Zira onların dini, imanı vicdanı paradır.

Ey insanoğlu uyan. Bak bu Dünya’nın en büyük finansını elinde tutan üst aklı iyi tanı. Her alışverişte kullandığın komisyon kesintisi onların kasasına akıyor. Bankalarından, kredilerinden, sattıkları dan uzak dur.

Hitler, boşuna “Zaman gelecek her öldürmediğim Yahudi için bana küfredeceksiniz.”  dememiş.

Planları tıkır tıkır işliyor.

Mevlam bu bozuk zihniyete fırsat verme.

Bizi ve İslam alemini biri salgından bir an evvel kurtar.

En önemlisi, Yahudi oyunlarını idrak edecek zihin açıklığı ver. Amin..

 

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 46 eseri bulunmaktadır.

Yazarın diğer yazıları