DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Ölümün Eşiği – Uğur Ukut / Ahmet Bilgehan Arıkan

Dünya seni yorduğunda sığınacağın bir handır Kitap Konağı.

 Ölümün Eşiği – Uğur Ukut

Sisyphos Yayınları

Bilim Kurgu Romanı

320 Sayfa

 

✏️ Askeri bir görev: Askerleri ve hükümet tarafından görevlendirilen sivili neler bekliyor?

✏️ Bu görev ülkeye ne kazandırıp, ne kaybettirecek?

✏️ Diğer ülkelerle ilişkileri nasıl etkileyecek?

✏️ Bu görevin siyasi ve uluslararası ilişkiler boyutu nasıl olacak?

Yazarımız ile kısa bir röportaj yaptım. Uğur Ukut’a ve Esra Akdoğan’a teşekkür ederim.

Soru: Kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz ve nerelerde çalıştınız?

Uğur Ukut: 1968 İscehisar / Afyon doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimden sonra Ortaköy Denizcilik Meslek Lisesi, Gemi Elektroniği ve Haberleşme bölümüne devam ettim. 1986 yılında mezun olup Akdeniz üniversitesi iki yıllık elektronun programına devam ettim. Okulu bitirmeden 1990 yılında evlendikten sonra askere gittim. Askerden döndükten sonra 1993 yılında küçük bir mermer atölyesi alarak ticarete başladım. Hâlâ aynı yerde aynı işime devam etmekteyim. 4 çocuk babasıyım.

Soru: Yazma hikâyenizi anlatır mısınız? Ne zaman yazmaya başladınız?

Uğur Ukut: Yazma merakım lise yıllarında başladı. Yatılı okul arkadaşlarımın teşvik ve desteği ile ayrıldıktan sonra da devam etti. Öncelikle sadece şiir yazarken 2010 yılından sonra hikâye, 2014 te bir arkadaşımın “Sen niye kitap yazmıyorsun?” Sözü üzerine roman yazmaya başladım. Tabii ki şiirden hiçbir zaman vazgeçmedim.

Soru: Bugüne kadar hangi kitapları yayınladınız ve konusu neydi?

Uğur Ukut: İlk kitabım olan Ölümün Eşiği 2020 yılı Ocak ayında okuyucu ile buluştu. Henüz çıkmış başka kitabım yok. 3 adet basıma hazır romanım var. Araya koymayı düşündüğüm şiir ve hikâye kitaplarını da sayarsak kısa zamanda çoğalacak inşallah. Hikâyelerim günlük hayattan parçalar, romanlar ise ağırlık bilim kurgu türünde. İlk kitabın konusu Türkiye’nin Uzay Macerası diyebiliriz.

Soru: Yazar ve şair arkadaşlara söylemek istediğiniz bir çağrınız var mıdır?

Uğur Ukut: Yazar ve şair arkadaşlara ilk tavsiyem yazmak için kendilerini zorlayıp zamana karşı yarışmasınlar. Yazma isteği duyup da cümleler ya da dizeler akmaya başladığında da o fırsatı kaçırmasınlar. Hiçbir şey yapamıyorlarsa küçük notlar alsınlar. İkinci tavsiyem kimse beğenecek ya da beğenmeyecek diye düşünmesinler. İçlerinden geleni, geldiği gibi yazsınlar.

Üçüncü ve son olarak da mutlaka bir kaç yedek kopya bulundursunlar. Ben 2004 yılında bütün yazdıklarımı kaybettim. Tecrübe ile sabittir.

 

 

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 1 eseri bulunmaktadır.