DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Ezt Bir Marka / Gülnare Asgarzade

Şeki ilinin şehre yakın birçok köyü var. Bu güzel şehrin güzel köylerini her tarafın yeşillendiği rengârenk bahar çiçeklerinin açtığı tarlaların kırmızı gelinciklerle süslendiği Nisan ayında ziyaret etmek ise doğa yürüyüşünden daha zevklidir diyebilirim. Şeki bir güzelse köyleri bin bir güzel.

Sıkça uğradığımız güzelim köylerden birisi de, Orta Zeyzid köyüdür. Genç ve girişimci olan Teymur Babayev bu köyde ve şehirde bir çok işleri ile adını duyuran biridir. Onun ve ailesinin birçok uğura imza attığını görebiliyoruz. Orta Zeyzid köyüne giden otoban yolu üzerinde onun işletmesinde olan EZT Market, EZT Eczane, EZT Et ürünleri, EZT Fidancılık ve nihayet Şeki’de yeni açılan ‘EZT Garden’ magaza onun yakın gelecekte iş adamları sırasına kendi mühürü ile katılacağının açık göstergesidir. Şimdilik kendisine büyük adımlarla irelileyen küçük iş insanı diyelim.

En büyük arzusu da otoban yolu kenarında ulu önderimiz Haydar Alyev adına  bir hatıra parkı yaratmaktır. Atalarımızın bir deyimi var, ‘Meyve veren ağaç taşlanır’ .

Aslında gençlerin yolunu açmak, onlara destek olmak gerekiyor, lakin bazen çelme takanlar böyle gençlerin ireli gitmesini kıskanıyor. Lakin beyaz siyaha her zaman üstün gelir, karanlıklardan aydınlık doğuyor.

Hemşerimiz olan Teymur beye böyle güzel teşebbüslerinden dolayı ve usanmadan kendi hedefine doğru gittiği yolda bol uğurlar diliyorum. Umut ediyorum ki, onun gibi işine yürekten bağlanan gençler daha da, çoğalacaktır. EZT  Garden’e gelince ise şunu diyebilrim ki,o daha bebek,onu büyütmek, çevreye tanıtmak çevre dostu doğa âşıkları olan insanların görevidir.

Ne kadar doğaya hizmet edersek misli ile karşılığını alırız. Güzellikle, yeşillikle, temiz doğa ve bol oksijenle.

Başarıların için seni kutluyorum Teymur bey! Yolun her zaman gül bahçesinden geçsin.

 Azerbaycan/Şeki

28 Nisan 2024

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 6 eseri bulunmaktadır.