DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Çok Düşünen, Cevap Bulamayan Değerli Dostum / Sadettin Turhan

O kadar çok düşünme, zira hamdolsun bu zamana kadar hiçbir hesabın altında ezilmedin. Ama dikkatli ol! Ahir zaman yaklaşmakta, insanlar insani değerlerden yoksul ve habersiz hale gelmekte. Menfaati, dünya rahatlığı, kendi nefisleri, hırsları, sevdaları, amaçları için neleri ezip, neleri kırıp, neleri görmezden gelip, neleri hiçe sayabilmekte.

Ama mü’min kardeşim sen! “Bana ne” deyip geçemezsin, “Sonra düzeltiriz” deyip erteleyemezsin, haksızlığı görmezden gelemezsin, komşu hakkını ezemezsin, akraban zorda iken rahat gezemezsin, her verileni helal bilemezsin, menfaat için yalan diyemezsin, bir küçük hata ile dostunu silemezsin, ayağının götürdüğü her yere gidemezsin.

Bu dünya imtihan; âlim de olsan, cahil, zalim, zengin, fakir de olsan, bu imtihan bir gün bitecek. Sen belki de kabul etmekte zorlandığın hakikat ile yüz yüze kalacaksın. Dünya var olduğu günden beri, toprak olup huzur-u ilahiye gidenler gibi sen de gideceksin. Gel imtihan neticelenmeden kendi puanlamanı kendin yap. Hesaba çekilmeden önce kendini hesaba çek! Kime göre, ne için, nasıl yaşıyorsun?

Üç günlük dünya hemen bitiyor,
Ömürlerimiz nefsi yerlerde yitip gidiyor,
Her hatayı, Rabb’im tövbeyle siliyor,
Yarattığı her kulun hâlini, Rabb’im biliyor.

Ne büyük üzüntü, nefsi dost sanma!
Hata yaparsan sonu, iki taraf yanma!
En kötüsü, sonu unutup dünyaya dalma.
Zor olan, kötü içinde iyiyi bulma.

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 17 eseri bulunmaktadır.