DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Muhammed’siz Muhabbetten Ne Hâsıl / Sadettin Turhan

Sevgi, muhabbet Allah’tandır, bu kâinat muhabbetle dönmektedir, muhabbetsiz hiçbir şey yoktur. Muhabbet, selam ile başlar. Mü’mine verdiğin selamda Allah’ın adı geçmese değeri olmaz. Bu yüzdendir ki ey mü’min kardeşim: Selamun Aleyküm.

Muhabbet olmaz ise yavrusunu beslemez hayvan. “Muhabbetten Muhammed oldu hâsıl, Muhammed’siz muhabbetten ne hâsıl”. Aman kayba uğramayalım, çoğaltalım Hakk’a olan muhabbetimizi. Sevmenin muhafazasıdır muhabbet, muhabbetin kalesidir edep, edebin zirvesidir teslimiyet. Muhabbet Allah’a ulaştıran en hızlı vesiledir. Kur’ân’a muhabbet, Peygambere muhabbet, Allah’a muhabbet; reçetesidir mü’minin, zırhıdır.
Muhabbet cennetten bir sahradır. Muhabbet, Hz. Muhammed (s.a.v.)’den âlemlere ikram ve Hak Teâlâ’nın ihsanıdır. Adalete muhabbet, doğruluğa muhabbet, dürüstlüğe muhabbet, komşuya, yakın akrabaya muhabbet, İslam’ın aslıdır, Allah’ın kullarına nasihatidir
muhabbet. Namazdadır, oruçtadır, zekâttadır, hacdadır, Kelime-i Şahadettedir muhabbet. Cebrail’in Hz. Muhammed (s.a.v.)’e sunduğu vahiydedir. Sakın muhabbeti kaybetmeyin! Muhabbet birbirinize olan merhamette saklı bir hazinedir.

Muhabbet kabrinize nurdur, aklınıza rahmet, size ilahi mutluluk ve saadettir, Cemalullah’a yoldur, nurludur muhabbet.

Mü’minin kardeşine Allah için muhabbeti vardır. Haydi, kenetlenin! Az sonra yollar ayrılır ve her şey manasını kaybedebilir. Muhabbet imanın kemali, Mü’minin Hakk yolda olduğuna delil, kurtuluşuna vesile, şefaati Muhammed’e ermesine araçtır.

Allah’ım Sana olan aşkımızı ve muhabbetimizi arttır, rahmetini üzerimizden esirgeme. Âmin.

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 17 eseri bulunmaktadır.