DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Bir Kadın Kalp Hizasında Sevilir / Eşref Bolukçu

Kadın demek sevgi demektir aslında… Onun adı sevgi, onun yüreği sevgi…

Kadın her zaman içinde sevgi taşır. Sevdiklerini kolay kolay üzmez; onları kolay kolay kırmaz. Zor sever ama tam sever. Yüreğinin sevdiğini beyni de kabul ediyorsa tam sever.

Peki nasıl seveceksin kadını?

Bir çocuğu sever gibi, incitmekten korkarak sevmeli kadını… Tabi ki ona çocuk muamelesi yapmadan. Kadın bazen çocukluk yapmak isteyebilir ama o çocuk değildir. Çocukluk yapsa da en çok da dikkate alınmak ister. Onu her an dikkate alacaksın.

Bir kadını elde etmek gibi bir amacın olmasın. Kadın kendine hastır; kadının kendine has dünyası vardır. O dünya, ona özeldir ve kimseyi tümüyle o dünyaya almaz. O dünyaya kimin ne zaman ve ne kadar gireceğini kadın belirler. O dünyaya zorla girmek istersen onu tamamen kaybedebilirsin


Kadının en önemli özelliği çok güçlü olmasıdır. Fakat bu gücünü her zaman ortaya koymaz. İster ki erkeğin gücü kendisine huzur versin. Yapabileceği şeyleri bile erkeğin yapmasını bekler. Böylece hem daha kadın olduğunu hissedecektir hem de erkeğinin ne kadar güçlü olduğunu görecektir. Bu arada bir kadın gücü göstermek istediği zaman onu engellemeye kalkmayın; zaten engelleyemezsiniz. Yapmak istediklerini mutlaka yapar.

Bir kadının neler yapabileceğini çoğu kez hayal bile edemezsin. Kadın, bazen çılgındır. Kadın üreticidir. Kadın kendi üretkenliğini ve gücünü ortaya koymak için hayatının erkeğini bekler. Erkeği ile bir olunca daha verimli olur. Bir erkek, kadının gerçek erkeği olmuşsa çok şanslıdır. Çünkü hayatın içinde olan her şey ancak kadın olduğunda anlam kazanıyor.

Kadın ve erkek bir bütünün iki parçasıdır. Erkeğin kalbini tamamlayan diğer parça kadının kalbidir. Onun için kadını severken kalp hizasında sev.

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 12 eseri bulunmaktadır.