DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Ağaç Yaş İken Eğilir mi? / Cihangir Boz

Ezberlediğimiz bir atasözü vardır . Vay efendim, ” Ağaç yaş iken eğilir.”

Ne diye eğiyorsunuz ağacı kardeşim? Derdiniz ne? Sosyal medyada bir bakıyorsunuz iki üç yaşındaki dünyalar güzeli bir yavruya sorular soruyorlar; İslam’ın şartı kaç? O da başlıyor “Bes.. kelimisaadet detirmek, oyuc tutmak, …” Maşallah maşallah maşallah!!

Allah aşkına böyle eğitim mi olur? O çocuk büyüyünce İslam’ı da şartlarını da bir tarafa koyar. Hatta meşhur ateistler çok küçük yaşlarda Kur’an kurslarında yanlış eğitim alanlardır. Neden mi? Çünkü şartlandırma ile eğitim olmaz.

Okullarımıza da aynı hataları yapıyoruz. Mini mini birincileri okula başlatıyoruz. Sonra bir yarıştır başlıyor, o okumaya geçti, bu geçmedi, bu sınıfta iki kişi okamayı söktü. Öbür sınıfta hepsi geçti… Oooo! Ralli yarışı bile böyle değil.

Sonuç; okumayı öğrenen ancak okumaktan nefret eden bir nesil…

Fırtına sonrası bir sürü kırık fidan.

Daha küçücük yaşlarda rehberlik servislerinde yorgun canlar.

Ya arkadaş böyle eğitim mi olur?

Bırakın Allah aşkına , çocuklar çocukluğunu yaşasın. Çocuklara örnek olun yeter. Onlar iyi bir fotokopi makinasıdır . Siz oruç tutun , o orucu anlar, namazı kılamadığınızda hayıflanın üzülün kaza edin, O namazın önemini zaten anlar. Helal yiyin, haramdan uzak durun, O helali de haramı da o vakit daha iyi kavrar.

Neymiş efendim ağaç yaşken eğilir. Biz eğmiyoruz kardeşim, körpe fidanları kırıyoruz.

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 46 eseri bulunmaktadır.

Yazarın diğer yazıları