DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Kerbela Yürekli Aşıklar / Ramazan Seydaoğlu


Sana bahar ve çayır çimen içinde bir dünya, bana sımsıcak bir yaz,
Sana papatyalardan bir demet saçlarına, bana bir kez gül biraz.
Sana hasretimin iniltilerini duyuracağım, bana yalnız iki mısra yaz,
Sana gülüşlerin en can alıcısı yakışır, bana ölümcül dudaklarından kiraz.

Mart ayıyla birlikte dünyamızın bulunduğumuz küresinde kendini gösteren bahar yüreklerimizi kıpır kıpır yapmaya yetiyor. Baharla birlikte daha çok yakmaya başlıyor platonik sevenlerin yüreklerini aşk.

Erik ağaçları beyaz tomurcuklarını patlatmaya hazırlıyor. Kırlar, bayırlar, dere ve tepeler taze çayırlarla donanmayı bekliyor; rengarenk çiçekler ve ilk baharın simgesi olan papatyalar da sükûn etmeye hazırlanıyor.

Papatyalarla yapılacak zincirler genç kızların saçlarını süsleyecek, fıldır fıldır eteklerini havalandıracak rüzgarlarla kelebekler gibi koşup duracaklar.

Tomurcukları patlamadan önce güller de sevdalısı bülbülün yüreğini iyice kanatacak dikenlerini yenileyecek ve kökünden aldığı zehirle uçlarını iyice sivriltecekler.

Bülbülle birlikte gülü için ağlayacak olan aşığın yüreği de kanayacak yüz bulmadıkça. Serin bir mevsimde yürekleri Kerbelâ oduyla harlanacak aşıkların.

Bülbül sevgili gülünün açılışını görmek için sabahlara kadar figan ederken, aşık da sevgilisinden iki satır yazı bekleyecek. Gülün açılışını bir türlü görmeyen bülbül, aşığın cevabını bulmayan maşukla birlikte ebediyen yanmaya mahkûm.

Bu yazıyı paylaş:

3 thoughts on “Kerbela Yürekli Aşıklar / Ramazan Seydaoğlu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 91 eseri bulunmaktadır.

Yazarın diğer yazıları