DergiZan

Yazı ve Sanat Ülkesi

Hayat Sana Güzel / Ramazan Seydaoğlu

Ne çok isterim bir bilsen seni, işveyle bakan canan.

Lakin ben panzehirini zehirden önce yutan naçarım. Karanlıklar ve sancılar içinde kıvranır dururum. Seninle yeniden doğsun isterim bir güneş şuâsı. Yosun bağlamış duygularıma heyecan için, zor basamaklarında tırmanmak için hayatı, ince dudaklarından eksik etme ey sevgili mutluluk duası..

Yıkılmak üzereyim kendi altımda. Yığılmış kalmışım yıllardır. Her gelen bir ton koydu. Her koyan bir daha koydu. Yüreğime telkinde bulundukça artan sabrım kalmadı, dizlerimde derman tükendi. Yıkılmak üzereyim ey sevgili.. Bir selvi gibi dayanmak istiyorum boyuna.. Desen desen hayatın biliyorum. Hayat sana güzel. Bir renk de ben olarak kat duvarına. Tükenmek üzere olan canıma bir yudum can versin bakışların canan.

İçimdeki tutsak kuşlar seni bekler. Oysa bilirsin ki kuşlar özgürdür. Gel azade kıl, salıver şiirlerimi.. Bir melodi gibi sinsin geceye sesin!

Rüzgâra denize söyle şarkılarını, taş duvarlar ne anlasın! Kendime gelmem için sal nefesin!

Bilinmez bir diyardaydım dalgındım yürüyordum. Kendimi ararken içimde kaybolmuşum sevgili.. Fırtınalara kapılmış savrulurken seni buldum. O kadar hayat doluydun ki irkildim… Korktum, kaçtım köprü altlarına… Hayır olamazdı bunu bana yapamazdı bu şehir!

Kimdin, melek mi, peri mi?

Benden ne istiyorsun ey yaşam?

Etiketini taşımaktan bıktım yakamdan al.

Al, sök yakamdan kullanmak istemediğim rozetini. Apoletler, rozetler, etiketler, yaka kartları, boyun bağları, şallar, başörtüler… rengarenk, al al, sırma saçak bayraklar. Yeşil otlar, ağaçlar, saksılar, çiçekler, çiçekler, çiçekler.. Çiçekler içinde en güzel çiçekler. Çiçekler içinde bir sen varsın çiçek gibi. Diğerleri hepsi…. Evet çiçekler… Evet çiçekler ve çiçekler içinde sarmal sarmal çiçekler.. Çiçekler içinde yine çiçekler… Bırakma tut ellerimi çiçekler içimde düşecekler.. Bilmiyorsun biliyorum, seni sayıklamamın o kadar çok nedeni var ki sevgili..

Sahillerde yükünü almış, yelkeni kırık bir gemiyim. Seni bekliyorum.. Denizaşırı diyarlarda, enginlerde fırtınalar da beni. Yalnız açılamam deryalara. Gün batmadan çık gel karanlıkları yırtarak sevgili. Tut ellerimden beyaz sular bekler bizi.. Rengarenk basmanı giy. Eteklerini sürükleye sürükleye gel. Bir sarhoşum ayılmak istemem sevgili.. Gülüşlerini yüzüne tuttur, bakışlarınla buluştur gamzelerini, gülümseyerek gel. Gülümseyerek, gülümseyerek her karesinde hayatın sevgili.. Gü-lü-m-se-ye-rek gel, gü…

Bir sinir küpüyüm şimdi. Yanımda poz verme hayata. Hayat sana güzel biliyorum, bana ne haltlar düşmüş bir bilsen. Yeşillikler, sarmaşık yapraklar şeklinde önünde uzayıp giderken hayat, bana taş duvarlar, zıkkım karası balçıklar kalıyor sevgili. Rengârenk kırmızı bir gülümsemedir istediğim. Keskin bir sitem küpüyüm, ağaç dikme içime. İçimde ekşimiş öfkelerim var. Tüm sevgilerimi, aşklarımı sakladığım tenha izbe köşelerim var, okunmamış, pullanmamış mektuplarım var. Gecelere yaktığım ağıtlarım var. Serencamıma dizdiğim küfürlerim var. Gözbebeğimden esirgediğim de sevmeye doyamadığım sevgilerin bırakıp gittikleri acılarım var. Acılara teşne yüreğimde geceler boyu çekilen sancılarım var. Kapıları henüz açılmamış kâbuslarım var. Bana dayanak bulamazsan yıkım yıkım yıkılacak duvarlarım var.

Köhnemiş mısralar içinde yeniden yeşerecek taze bir fidan olmaya namzetsen gel usül usül. Bir fasıl da senin için dizeyim. Bir ney de senin için çalayım sevgili. Bir neyzen olayım hayatın en mahrem anlarında, bir nağme olayım kulaklarında. Bana gülümsemeni verirsen canım veririm yollarına. Alırsan beni yaban ellerden, sılama ulaştırırsan sevgili, sana neler yapmam ki bir bilsen… Süreyya’dan yıldızlar toplar taç yaparım saçlarına, ayın ondördünden kandillerim dizerim yollarına. Güneş tozundan huzmeler dökerim avuçlarına. Şarkılar dizer, şiirler mırıldanırım.

Yüreğim seni bekler sevgili. Karanlıkları yırtarak gel. Bilirim hayat güzel sana, lakin bir elif miktarı da gül bana.

Bu yazıyı paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazarın toplam 91 eseri bulunmaktadır.

Yazarın diğer yazıları